Connect with us

Hírek

Csehországban előnyt élveznek a beoltottak

Csehországban előnyt élveznek a beoltottak

Csehországban is előnyt élveznek a koronavírus ellen beoltott személyek a nem beoltottakkal szemben. 

Csehországban is előnyt élveznek a koronavírus ellen beoltott személyek a nem beoltottakkal szemben. Könnyebben jutnak belépőhöz a beoltottak a színházakban vagy más kulturális rendezvényeken. Már nem korlátozzák a fürdőhelyek, strandok látogatóinak számát sem, de a bejutáshoz szintén vakcina vagy pedig friss negatív teszt szükséges. Ugyanez a szabály érvényes a vendéglők látogatására is.

Vasárnaptól a kültéri tömegrendezvényeken 7000-re, a beltérieken pedig 3000-re emelték általánosan a lehetséges résztvevők számát. Ezt a keretet a rendezők túlléphetik, de csak olyanokkal, akik már be vannak oltva, vagy hat hónapnál nem régebben átestek a betegségen.

2021. július 9-től a Cseh Köztársaságba való belépés szabályai az alábbiak szerint változtak:

  • az online regisztrációs formanyomtatvány kitöltése a Magyarországról érkezőknek is kötelező az alábbi honlapon
  • az online regisztrációs formanyomtatvány kitöltésének kötelezettsége alól ugyanakkor mentesülnek a tranzitálók  
  • minden EU államban, köztük Magyarországon legalább 14 nappal korábban kétszer oltott beutazó mentesül minden egyéb korlátozástól 
  • tranzit céllal belépők számára sem teszt, sem regisztráció nem szükséges

Magyarország június 22- től zöld kategóriába kapott besorolást. A zöld besorolás következtében a kétszer oltott magyar állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak be, mint a járvány kitörését megelőzően, tehát teszt nélkül, de regisztrálni nekik is szükséges, míg az egyszer vagy egyáltalán nem oltottak negatív teszteredmény (72 órás PCR vagy 24 órás antigén) birtokában utazhatnak be. 

2021. 05. 15-től szintén érvényes az a Magyarország és Csehország közötti megállapodás melynek értelmében, az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes igazolásokat (plasztik és papír védettségi igazolvány), függetlenül az oltás típusától Csehországban elismerik.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top