Connect with us

Hírek

Covid-mentes vonatokat indítanak Olaszországban

Covid-mentes vonatokat indítanak Olaszországban

Április elejétől áll forgalomba Olaszországban az első Covid-mentes vonat. Jelenleg a normál vonaton utazók minden második helyet foglalhatják csak el, szigorú higiéniai szabályok betartásával.

Áprilisban indul el útjára az első Covid-mentes vonat Olaszországban, Róma és Milánó városa között. Az ötletet az Alitalia légitársaság adta, amely tavaly szeptemberben napi két kisérleti járatot is indított a római Fiumicino és milánói Linate repülőterek között. A Covid-mentes járatokat csak azok vehetik majd igénybe, akik az utazás előtti 72 órában készült negatív teszttel jelennek meg, vagy közvetlenül a felszállás előtt, vetik alá magukat a tesztnek. Az utasokat a Vöröskereszttel együttműködve tesztelik majd.

„Rendkívüli lehetőség lesz, hogy olyan célállomásokat is elérhetnek majd, mint Velence és Firenze” – nyilatkozta az FS Italiane vonattársaság vezérigazgatója, Gianfranco Battisti.

Jelenleg a normál vonaton utazók minden második helyet foglalhatják csak el. Emellett minden utas kap maszkot, kézfertőtlenítőt és fejtámla-huzatot és természetesen az utasok között kötelező betartani a fizikai távolságot.

(Forrás: siviaggia.it)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top