Connect with us

Hírek

Utazás Ciprusra: március 1-jén megnyitják a határokat a turisták előtt

Utazás Ciprusra: március 1-jén megnyitják a határokat a turisták előtt

Jó hírek érkeztek! A turisták március elejétől már karanténkötelezettség nélkül látogathatnak Ciprusra, ha az érkezésük előtt készített koronavírus-teszt eredménye negatív jelentették be nemrégiben a ciprusi hatóságok. Az ország ezzel 56 ország beutazási tilalmát szünteti meg tavasszal.

Ciprus tavasszal 56 ország számára nyitja meg határait. Ezeknek az országoknak a besorolása – a korábbi A, B, C kategóriák helyett – az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) által kiadott térkép alapján történik majd, ezzel is megkönnyítve az utazók számára a beutazási szabályok változásainak nyomon követését. A listákat folyamatosan frissítik, és a ciprusi kormány hivatalos oldalain is elérhetők lesznek. Egyelőre azonban bizonyos, hogy:

  • A zöld országokból érkező állampolgárokat nemcsak a karantén, de a COVID-19 teszt elvégzése alól is felmentik.
  • A narancssárga zónából érkező turistáknak koronavírusteszt-igazolást kell bemutatniuk, mielőtt felszállnának a repülőgépre.
  • A vörös kategória, azaz a magas kockázati besorolású országokból – ide tartozik Magyarország is – érkezőknek 2 negatív PRC-tesztet kell majd felmutatniuk. Az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig Ciprusra érkezéskor kell elvégezni. Mindkettőt saját költségen. A két negatív PCR-teszt ugyanakkor mentesíti az utazót a 14 napos kötelező karantén alól.
Ciprusra

Jelenleg nincs közvetlen légiközlekedés Ciprus és Magyarország között. A foglalási rendszerekben egyelőre csak márciustól foglalhatók repjegyek. Amennyiben tehát a Magyarországra, illetve Magyarországról Ciprusra való utazás Ausztrián keresztül történik az alábbi szabályok alkalmazandók:

  • Január 15-től kezdődően az eddig is érvényben lévő belépési szabályokon túlmenően regisztrációs kötelezettség lép életbe mindenki számára, aki Ausztriába belép, kivéve azokat, akik a beutazási korlátozások alól eddig is kivételt képeztek, pl. ingázók, tranzitálók, a halaszthatatlan családi okból (pl. temetés) beutazók. Így pedig a bécsi reptérről induló magyar utazóknak is regisztrálniuk kell az osztrák hatóságoknál.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Turizmus. com, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top