Connect with us

Király repjegyek

Chicago a ”szelek városa” most 116 900 Ft-ért! – extra kedvezménnyel!

Chicago a ”szelek városa” most 116 900 Ft-ért! – extra kedvezménnyel!

A Michigan-tó déli partján emelkedő Chicago merész, játékos, az amerikai építészet fellegvára. Az utazót széles sugárutak, hívogató parkok és híres művészek szobraival büszkélkedő terek, itt-ott felbukkanó városi paloták fogadják… A szeles város garantáltan elbűvöl téged, ha lehetőséget adsz számára! Tedd próbára a várost, és utazz el már most áprilisban, vagy májusban, esetleg késő ősszel… Budapesti indulással, rövid átszállással már 116 900 Ft-tól foglalhatsz repjegyet! Ráadásul extra kedvezményben is részesülsz, ha tőlünk foglalsz! Hogy hogyan? Tekerj a cikk végére!

Advertisement

Ha igazán szeretetreméltó amerikai várost keresel, valami olyasmit, mint Washington és New York egyszerre, mi Chicagot ajánljuk! Őszinték leszünk veled, ezt a várost nem lehet nem szeretni, felfedezéséhez pedig egy hét is kevés lenne! Ezért is jó, hogy az általunk ajánlott repjegy fentebb, több időpontban is foglalható. Utazásodat úgy és akképp szervezed, ahogy neked a legmegfelelőbb. Ugyanakkor jó, ha észben tartod, a városban rengeteg érdekes hely vár rád. Hogy miért? Mert Chicago bizony szeret élni! Az 1871-ben bekövetkezett nagy tűzvész után a világ valamennyi tájáról érkezett bevándorló a városba – egyfajta etnikai sokszínűséget eredményezve. Mára a metropolis vidám, pezsgő hangulatot áraszt, ahol még a magas felhőkarcolók sem hatnak nyomasztóan az emberre.

Világhírű múzeumok, színházak, zenekarok és elsősorban a mindenütt jelenvaló blues és dzsessz az, amit a városban biztosan hallani, látni fogsz! Ha elfogadsz tőlünk egy jó tanácsot, a következő oldalakat még az utazás előtt a kedvencek közé mented! Talán épp azokra a programra akadsz majd rá általuk, amelyeket mindig is vágytál megnézni.

A város az USA egyik lefontosabb városaként világszerte ismert! Nem csak újító szellemű építészetéről, remek oktatási intézményeiről, de az ország közlekedésében játszott fontos szerepe miatt is. Az O’Hare repülőtérről a világ 300 városába indulnak légi járatok, és ugyancsak Chicagóban van az Amtrak vasúti és a Greyhound autóbusz-hálózat központja is.

Chicago leghíresebb sugárútja a Magnificent Mile, ahol az égbe törő épületek között sétálva egymás után fedezhetjük fel a világhírű márkaboltokat, apróbb butikokat, na és persze a remek éttermeket.

A Museum Campus Chicago legérdekesebb látnivalói közé tartozik, érdemes felkeresni már csak azért is, mert nem egy, nem kettő, hanem 3 múzeumot foglal magába! Egyrészt ott van az Adler Planetarium és Astronomy Museum, káprázatos csillagászati kiállítással, másrészt a Field Museum az egyedülálló természettudományi gyűjteményével. Végezetül pedig a John G. Sheed Aquarium múzeum, ahol számos állatfaj képviseli magát.

Ha másfajta szórakozásra fájna a fogunk, akkor a Navy Pier névre keresztelt helyet érdemes felkeresni. A sétány hatalmas óriáskerékkel, műjégpályával, mini-golf pályával és kis bazárokkal varázsolja el az utazókat.

Chicago Theater in time lapse photography during daytime

Utazási okmányok

Az Egyesült Államokba történő utazáshoz érvényes útlevélre van szükség, amely a tartózkodás  tervezett vége után még legalább hat hónapig érvényes. Az USA-ba való utazás előtt köteles vagy beszerezni a szükséges elektronikus engedélyeket. Tudd meg, hogy hogyan juthatsz ESTA engedélyhez (lépésről lépésre) ITT. Valamint felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az utazásuk előtt tájékozódjanak a legális tartózkodás feltételeiről, valamint a belépés szabályairól.  

Miért foglalj a Pelikánon keresztül?

Ha a Pelikán ünnepel, akkor az ügyfelei is ajándékot kapnak! A 15 éve működő Pelikán együtt dolgozik mind a fapados és mind a hagyományos légitársaságokkal, hogy lerombolja azokat az akadályokat, melyek az utazni vágyók útjába állhatnak. Világra hozott egy teljesen új, kombinált repjegyes terméket, hogy a lehető legjobb ajánlatokat nyújtsa ügyfeleinek. Ráadásul a Multi-city és kombinált repjegyei között sok olyan darabot is találsz, melyeket máshol nem. Utazz velünk pénztárcakímélő módon az egész világon!

Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A British Airways felfüggesztette gatwicki járatait https://t.co/3O1X059WBqMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Veszélyben a Budapest Airport útvonalhálózata? https://t.co/oJTOt9VLE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJ9IT0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Tavasz a havon, szerelem a gleccseren. Skandinávia legszebb helyei https://t.co/C3KzahOtTGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top