Connect with us

Hírek

Megnyílt az első Boldogság Múzeum! Hogy hol? Hát Dániában!

Megnyílt az első Boldogság Múzeum! Hogy hol? Hát Dániában!

Spontán, egyszerre élénk és kiegyensúlyozott, okos, környezettudatos. Na és persze boldog. Néhány jelző, ami miatt az egész világ irigyli a dánokat. Most még magasabbra tették a képzeletbeli lécet, Dánia ugyanis olyan boldog ország lett nemrégiben, hogy már a boldogság(uk)nak is külön múzeumot nyitottak.

Advertisement

Egyedülállóan vegyes atmoszféra és izgalmasan paradoxonok sora. Dánia az az ország, ahol a skandináv jólét irigylésre méltó világa keveredik a fesztelen életfilozófiával. A főváros Koppenhága a leglazább skandináv fővárosok egyike. A tökéletes úti cél, ahol az emberközpontú várostervezés csillagos ötöst érdemel, a tengerpart csoda, a modern gondolkodás és kultúra pedig irigylésre méltó. A környezettudatos életmódról már nem is beszélve… A világ első boldogságmúzeuma, stílszerűen épp itt nyitotta meg a kapuit.

A koppenhágai The Happiness Museum pontosan az a hely, ahol a látogatók saját boldogságukat is formálni tudják, miközben megismerkednek a boldogság nemzetközi történetével. A múzeum feldolgozza, vizsgálja a boldogság politikáját és a mosoly anatómiáját, továbbá arra is keresi a választ, miért tartják az északi országokat a boldogság szuperhatalmának.

“Mi dánok gyakran halljuk, hogy a világ legboldogabb emberei közé tartozunk, ezzel a múzeummal éppen ezt akartuk igazolni” – nyilatkozta Meik Wiking, a dániai Boldogságkutató Intézet vezetője, a múzeum megnyitóján.

A 240 négyzetméteres múzeum egy sor interaktív tevékenységet kínál a látogatók számára. A múzeum gyűjteményében azok a boldogsággal kapcsolatos műtárgyak szerepelnek, amelyeket a világ országai ajándékoztak az intézménynek. ”Akár Dél-Amerikában, akár Európában vagy Ázsiában él az ember, a boldogságról hasonló elképzeléseink vannak” – hangsúlyozta Wiking.

A múzeum hivatalos oldalát itt találod: Happiness Research Institute

(Forrás: MTI, Kiemelt kép: Facebook/The Happiness Research Institute)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top