Connect with us

Hírek

Az új berlini repülőtér kulcsfontosságú bázis lesz az easyJet számára

Az új berlini repülőtér kulcsfontosságú bázis lesz az easyJet számára

Csendben, kilencéves késéssel elindult a forgalom az új berlini repülőtéren. A Willy Brandt névre keresztelt nemzetközi repülőtér (BER) elsőként két ünnepi különjáratot fogadott, a Lufthansa LH 2020-as számú járata Münchenből, az Easyjet EJU 3110-as járata a rövidesen bezáró berlini Tegel repülőtérről szállított vendégeket a megnyitóra. Utóbbi légitársaság, a tervek szerint közel 70 járatot indít majd útjára az új repülőtérről.

Berlin új reptere Németország presztízs-beruházásának indult, de igazi mega katasztrófa lett belőle. A hányatott sorsú beruházás első határideje 2011 volt, ám az átadást többször elhalasztották. Különösebb ünnepség nélkül, 9 év késéssel végül idén, október utolsó napján megnyitott. Az első járatok, amelyek leszálltak a schönefeldi légikikötő mellé épített új létesítmény futópályáján, a Lufthansa LH2020-as, valamint az Easyjet EJU311-es számú járata volt, egy-egy Airbus A320neo.

Miért lesz rövidesen a brandenburgi repülőtér az EasyJet legfontosabb bázisa?

Az easyJet 2004 óta működik Berlinben, és az elmúlt 16 évben Európa vezető diszkont légitársaságává vált. A cég jelenleg több mint 1000 dolgozót foglalkoztat berlini bázisán, mintegy így kívánva megszilárdítani tevékenységét a városban. A jövő évben, az előzetes tervek szerint közel 70 járatot indít majd útjára új repülőtérről. Az Egyesült Királyságon kívüli bázis ezzel potenciális előnyt jelenthet a brit fuvarozó számára, amelyet januárban érnek a Brexit első hatásai.

Ráadásul, a csaknem kétezer futballpályányi területet elfoglaló repülőtér évi 27 millió utas fogadására alkalmas. A koronavírus-járvány előtt készített tervek szerint pedig, már működése első évében bekerülhet Európa tíz legforgalmasabb légikikötője közé.

Hasznos cikkek Berlinről:

(Forrás: SimpleFlying)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top