Connect with us

Hírek

Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országgal szemben

Az Egyesült Királyság visszaállítja a karanténkötelezettséget több országgal szemben

Az Egyesült Királyság a koronavírus-járvány elején számos bírálatot kapott, a hatóságok nem megfelelő járványkezelése miatt. Ezúttal azonban úgy tűnik, szigorúbb eljárásokat vezetnek be… A kormány többek között visszaállítja a karanténkötelezettséget több országgal szemben. 14 napos karantén vár a Franciaországból, Hollandiából, Monacóból, Máltáról, valamint a Turks- és a Caicos szigetekről és Arubáról érkezőkre – ezt csütörtök este Grant Shapps brit közlekedési miniszter jelentette be a Twitteren.

Ismét kötelező lesz a 14 napos karantén az Egyesült Királyságban a Franciaországból, Hollandiából, Monacóból, Máltáról, valamint a Turks- és a Caicos szigetekről és Arubáról érkezők számára a koronavírus-járvány miatt. A brit hatóságok korábban már hasonló intézkedést vezettek be a Spanyolországból és Belgiumból érkezők esetében. Az angliai és a skóciai karanténelőírás alól mentesített országok között továbbra is szerepel azonban Magyarország!

Csütörtökön az Egyesült Királyságban 1009 új fertőzöttet regisztráltak. Boris Johnson brit miniszterelnök ebből kifolyólag leszögezte: kormánya „kíméletlen” lesz az új rendelkezés betartatásában. Mivel Spanyolország után Franciaország a brit állampolgárok második legkedveltebb üdülőhelye, az előzetes becslések szerint a korlátozások több százezer brit állampolgárt érinthetnek. Clément Beaune francia Európaügyi miniszter a bejelentésre Twitteren reagált, miszerint hasonló intézkedéseket vezetnek majd be ők is a britekkel szemben.

  • Fontos! A kormány döntése alapján július 15-én beutazási korlátozások léptek életbe Magyarországon. Az Egyesült Királyság a sárga kategóriába került, az országbesorolásokat azonban a járvány alakulásának függvényében hetente felülvizsgálják. Erről bővebben itt tájékozódhatsz.

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top