Connect with us

Hírek

Ausztrália csak 2022-ben nyitja meg határait az utazók előtt?

Ausztrália csak 2022-ben nyitja meg határait az utazók előtt?

Míg júniusban arról szóltak a hírek, hogy Ausztrália valószínűleg jövőre megnyitja határait a turisták előtt, most a legfrissebb információk szerint az ország 2021 végéig zárva marad.

Míg a nyár folyamán arról szóltak a hírek, hogy Ausztrália valószínűleg jövőre megnyitja határait a turisták előtt, most a legfrissebb információk szerint az ország 2021 végéig zárva marad. Ez az ütemterv összhangban áll a COVID-19 vakcina kifejlesztésével és elérhetőségével kapcsolatos jelenlegi helyzettel. Josh Frydenberg, a kormány pénzügyminisztere múlt héten úgy nyilatkozott:

„Feltételezzük, hogy az ország a nemzetközi utazások előtt, ideértve a turistákat és a külföldi hallgatókat is, a jövő év végéig nagyrészt zárva marad.”

2020. március 20-tól csak az ausztrál állampolgárok és a tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint közvetlen családtagjaik léphetnek be Ausztráliába. Azaz minden külföldi állampolgártól megtagadják a belépést, akinek nincs állandó tartózkodási engedélye (permanent resident) vagy nem közvetlen családtag. Szokatlan módon az ausztrál kormány kivételes körülmények esetén megtiltotta saját állampolgárainak az ország elhagyását is. Júliusra az ausztrál állampolgárok számára is egyre nehezebb volt hazajutni, a szigorú korlátozások sokasodása miatt.

Ausztrália

Jelenleg az országban december 17-ig meghosszabbították az utasszállító hajók ausztrál vizekre történő belépésének tilalmát is. Külföldi állampolgárok Ausztrálián keresztüli tranzitálása azonban lehetséges. Nem szükséges külön engedély kérése, amennyiben az utas a repülőtéri tranzit várót nem hagyja el és a tranzit ideje kevesebb, mint 72 óra.

(Forrás: Simple Flying)

További híreink:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top