Connect with us

Magazin

5 szuper hely a kerékpáros nyaraláshoz 2020-ban!

5 szuper hely a kerékpáros nyaraláshoz 2020-ban!

A világot két keréken felfedezni mindig öröm! Az ember sokkal többet lát, tapasztal meg a világból. Mivel a Repjegykirályon szeretünk kreatívak lenni, és szuper újdonságokkal megismertetni titeket, ezért most összegyűjtöttünk számotokra több olyan várost, helyszínt, ami tökéletes választás lehet egy kerékpáros vakációhoz! Nem csak a közelből, de a világ túlsó felére is ”ellátogattunk” ahhoz, hogy a legjobb tippeket hozzuk el számotokra… Ha te is szeretsz két keréken nekivágni az ismeretlennek, vagy csak valami másra, különlegesre vágynál idén tavasszal, akkor ez a cikk neked szól! Felkészültél? Akkor bringára fel!

Itthon otthon vagyunk – a csodaszép Dunakanyarban

Ha már végig kerekeztél a Balaton mentén, és láttál mindent a Velencei-tónál, a természeti értékekben gazdag Dunakanyar sem okozhat csalódást. Ha minket kérdeztek ez a bringások paradicsoma és – ez pusztán személyes véleményünk – Magyarország legszebb vidéke is egyben. A Dunakanyar mentén kerékpározni megfizethetetlen élmény, felfedezéséhez csak megfelelő felszerelés, valamint egy remek túracélpont szükséges. A több csodás és különböző nehézségű bicikli útvonalat már évek óta teszteljük, így nem volt kérdés, hogy listánkra rögtön az első helyre kerül.

Jó, ha tudod, a Duna menti kerékpáros útvonal az EuroVelo 6 része, amely Nantesből, az Atlanti-óceán partjának közeléből Romániába tart. A Duna torkolatánál Konstancában éri el a Fekete-tengert. Ennek része az a magyarországi szakasz amely Esztergomnál lép be az országba – és amit mi is ajánlunk –, majd halad tovább a Duna mellett Szerbiába. Ha Zebegény mellett kezdünk neki a kerékpártúrának kifogástalan útvonallal és páratlan kilátással találkozhatunk. A cirka 50 kilométernyi távolság a kezdő bringásoknak is tökéletes választás lehet!

Útvonal: Zebegény-Szob-Helemba-Garamkövesd-Párkány-Esztergom

Tapasztalt bringásoknak a Szentendrei-sziget meglátogatását ajánljuk, amely nemcsak azért nagy kedvencünk, mert közel van Budapesthez, hanem mert valóban rengeteg dolog miatt lehet szeretni. Sokan a „béke szigeteként” is szokták emlegetni. És bizony egyet kell értenünk velük! Tahitótfalu, Pócsmegyer, Kisoroszi… mindegyik településnek megvan a saját varázsa. Bringával leginkább tavasszal, vagy kora ősszel ajánljuk felkeresését. A kerékpárosok szívesen közlekednek a betonút helyett a töltésen, végig a Duna mellett haladva akár a Kis-Duna ágon, vagy a Vác felé néző oldalon.

Ha még több szuper útvonallal ismerkednél, bátran kattints erre az oldalra.

A szépséges Genfi-tó körül – Svájcban tekerve

Svájc a világ egyik leggazdagabb országa. A világ minden táján híres kitűnő minőségű csokoládéjáról, sajtjairól és elképesztő természeti szépségeiről. Genf Svájc második legnépesebb városaként, közel 200 ezres lakossággal büszkélkedhet. A város az ország legnyugatibb részén, a francia határnál, a Genfi-tó partján fekszik gyönyörű környezetben. Ezért is esett rá a választásunk. Na meg azért, mert Svájcban alkotmányos alapjog a kerékpározás.

Az út a legtöbb kerékpárosnak szuper választás lehet, ráadásul a kisgyermekes családok számára is megfelelő. A Genfi-tó kerékpárútja öt különböző választási túraútvonalat kínál, általában csendes vidéki utakon zajlik, enyhe emelkedőkkel tarkítva.

La Farola, mert Kubában nem lehet unatkozni!

Bizony, Kuba! Mielőtt kétkedő pillantásokat vetnétek ránk, úgy gondoltuk Kuba nem maradhat le a listánkról. És ha már a közelben ajánlottunk pár szuper túraútvonalat a számotokra, ideje kicsit messzebbre tekinteni. Meg sem álltunk hát Kubáig, ahol mindenki a tüzes salsa ritmusára mozog. Uccu is neki!

Kuba egy élettel teli sziget lelkesítő zenével és gyarmati bájjal rendelkező falvakkal. Az egzotikus utazások választékában igazi ínyenc darab. Magyar állampolgároknak turista célú utazáshoz kubai vízumot kell beszerezni. A vízum szerepét betöltő turista kártya egy maximum 30 napos kubai tartózkodást tesz lehetővé.

A La Farola névre keresztelt túra a kerékpárosok számára klasszikus Tour de France típusú kihívást kínál, nem egyszer rázós lejtőkkel, és magas emelkedőkkel találkozhatnak azok, akik úgy döntenek bringára szállnak és letekerik a cirka 55 kilométernyi utat. Mi még ugyan nem vállalkoztunk rá, de a trópusi növényzet mentén tekerve minden megtett centivel közelebb kerülhetünk ahhoz a garantáltan lélegzetelállító látványhoz, amikor a szárazföld az óceánnal találkozva a semmiből feltűnik előttünk.

Kiindulási pont: Playa Imias, Guantanamo, Kuba

Cél: Baracoa, Guantanamo, Kuba

La Ruta de los Conquistadores, a vadregényes Costa Rica!

Costa Rica a közép-amerikai földrajzi régió része, délen Panamával északon pedig Nicaraguával határos. Számos csodálatos természeti csodával rendelkezik, nagyjából egy Svájc méretű területre becsomagolva. Külön öröm, hogy a magyar állampolgároknak nem kell vízum Costa Ricába történő beutazáshoz, amennyiben turistaként nem tartózkodnak ott 90 napnál hosszabb ideig. Ami az időjárást illeti, december végétől április közepéig, a száraz évszakban a legkellemesebb az ország klímája.

A La Ruta de los Conquistadores valamivel hosszabb útvonal a maga 270 kilométerével, mint a fentebbi La Farola, de vitathatatlanul élvezetes. A Csendes-óceántól a karibi partokig, végeláthatatlan esőerdőket, kávéültetvényeket és még egy kihalt vulkánt is magába foglal. Népszerű útvonalról van szó olyannyira, hogy minden évben hegyikerékpáros versenyt is rendeznek erre. Ennél újabb, frissebb, extra vagányabb túrát nem is tudnánk ajánlani!

A horvát tengerpart mentén

…mindig öröm tekerni. Télen, nyáron imádjuk ezt a szépséges országot. De ha azt hinnéd, hogy csak a gyönyörű tengerpartjai miatt kedveljük oly nagyon, bizony tévedsz! Horvátország felkészült ugyanis a bringás túrázókra – jól szervezett út és hajóhálózata kitűnően szolgálja a biciklisek kényelmét! A hegyi kerékpározásra alkalmas utaktól a családi kirándulásokhoz alkalmas túraútvonalakig Horvátországban mindenki megtalálja a maga ízlésének tökéletest, amatőrök és profi sportolók egyaránt.

Horvátország nemrégiben csatlakozott az EuroVelo kerékpárút hálózatba, összekötve ezzel az egész európai kontinenst. A megjelölt útvonalakat Európa-szerte használhatják a turisták a kirándulásokon és a többnapos utazások alkalmával is. Az EuroVelo hálózatba jelenleg 15 kerékpárút tartozik, melyek a tervek szerint 42 európai országot érintenek majd, több mint 70 000 km-en át.

Horvátországban a legszebb kerékpárút kétségtelenül a Pulától Dubrovnikig tartó, de rengeteg választás áll rendelkezésünkre. Például a Lika – Karlovac régió között futó útvonalak bármelyike, amelyek – és most nem hazudunk – valóban különleges térélményt kínálnak. Nem csak a Mrežnica, a Dobra, a Gacka, a Lika, de a Suvaja-folyó festői folyóvölgyeiben is végig vezetnek minket… És miközben a szépséges helyi utakat mentén átkerekezünk számos régi kőhídon, értékes történelmi és természeti örökségeket is láthatunk. Ráadásul az ebben a régióban található kerékpárútvonalak nagyrésze elhalad az UNESCO természeti örökségévé nyilvánított Plitvicei-tavak mellett is, elkísérnek Velebit sűrű erdőibe, hogy azután számos középkori vár és impozáns kastéllyal ismertessenek meg minket.

De ha még mindig nem lennénk biztosak abban, hogy Horvátország tökéletes választás lehet egy bringás kalandhoz: a zágrábi régió – Horvátország kerékpáros történelmének bölcsője – biztosan meggyőz valamennyiünket. A régióban az olyan oázisok, mint a Maksimir park, a Jarun és Bundek tavak kihagyhatatlanok! Ugye, hogy máris bringára pattannál?


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top