Connect with us

Hírek

A zöld útlevél birtokosainak megnyílhat a világ

A zöld útlevél birtokosainak megnyílhat a világ

A zöld útlevél birtokosainak hamarosan megnyílhat a világ. Izraelben nemrég megkezdték az oltottak előjogainak meghatározását, miután a lakosság több mint húsz százalékát már beoltották a koronavírus ellen.

A zöld útlevél birtokosainak hamarosan megnyílhat a világ. Izraelben nemrég megkezdték az oltottak előjogainak meghatározását, miután a lakosság több mint húsz százalékát már beoltották a koronavírus ellen – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet hétfőn. Jelenleg a kapacitás napi 150 ezer adag vakcina beadása, de ezt szeretnék napi 200 ezerre emelni a gyors oltási kampányban. Hogy ez valóban elérhető cél bizonyítja, hogy vasárnap újabb, 700 ezer adag oltás érkezett a tel-avivi Ben Gurion repülőtérre a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyagból, amit Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Juli Edelstein egészségügyi miniszter személyesen fogadott a légikikötőben.

A második oltás után egy héttel kaphatják majd meg az izraeliek az egyelőre fél évre érvényes „zöld útlevelet”, amelynek birtokában mentesülnek majd a karantén alól, ha vírushordozóval érintkeztek, vagy külföldről tértek vissza. A mobiltelefonon is felmutatható igazolás birtokában tesztelés nélkül lehet majd részt venni különböző kulturális- és sporteseményeken is, és vizsgálják annak lehetőségét, hogy felmutatásával ellenőrzés nélkül be lehessen lépni a majd újra megnyíló uszodákba, koncertekre, szállodákba, múzeumokba, kávéházakba és éttermekbe, valamint bevásárlóközpontokba.

Nachman As korona-biztos szerint az idősek és a veszélyeztettek nagymértékű védettsége nyomán akár magasabb új fertőzési adatok mellett is meg lehet majd kezdeni a zárlat feloldását, mert hiába lesz sok új fertőzött, a veszélyeztetettek védelmével az oltások nyomán nem fog emelkedni a kórházban ápoltak, a súlyos betegek száma.

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top