Connect with us

Hírek

A Wizz Air lehet a jövő légitársasága?

A Wizz Air lehet a jövő légitársasága?

A Wizz Air lehet a jövő légitársasága? Bár csak a jövő év közepétől számít a légi utasforgalom fellendülésére Wizz Air, de addig sem unatkozik. Legújabb programjuk keretén belül, az utasok kiszámolhatják a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét, illetve önkéntes alapon kompenzálhatják útjuk ökológiai lábnyomát. Mutatjuk pontosan hogyan.

Advertisement

A Wizz Air lehet a jövő légitársasága? Nagyon úgy néz ki. A légitársaság olyan, a szén-dioxid-kibocsátást nyomon követő rendszert vezet be, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy kiszámolják a repülésük környezeti hatását, illetve a repülésük során kibocsátott szén-dioxid mennyiségét – adta hírül hétfői közleményében a légitársaság. Az új rendszert az éghajlatváltozással is foglalkozó CHOOSE vállalattal közösen fejlesztik.

A légitársaság weboldalán elérhető szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az utasok nyomon kövessék az utazásuk ökológiai lábnyomát, miközben egyúttal önkéntes alapon különböző éghajlatvédelmi projekteket is támogathatnak.

Pontosan hogyan működik?

wizzair.com oldalon a repülési adatok megadásával vehető igénybe a szén-dioxid-kibocsátást kiszámoló rendszer, amelynek segítségével az utasok kompenzálhatják az utazásuk károsanyag-kibocsátását egy hitelesített, szén-dioxid-csökkentő projekt anyagi támogatásával. A károsanyag-kibocsátás ellensúlyozását egy online tanúsítvány igazolja.

A légitársaság két hitelesített szén-dioxid csökkentő projektet támogat: az erdősítéssel foglalkozó, Nemzetközi Kiscsoportos Faültetési Programot (TIST) Ugandában, valamint az ecuadori hulladéklerakó-gázt megújuló energiává alakító projektet.

Wizz Air a jövő légitársasága

A programnak jövő tavasszal minden bizonnyal nagyobb hasznát vehetjük majd, mint idén. A légitársaság által közzétett beszámolóban olvasható ugyanis, hogy közel 70 százalékkal 6,6 millióra csökkent az utasok száma az egy évvel korábbihoz képest, a járatok töltöttsége pedig 94-ről 64 százalékra esett vissza a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások okán.

Promóciós repjegyek


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top