Connect with us

Hírek

18 éves vagy? Szerezz ingyenes vonatbérletet!

18 éves vagy? Szerezz ingyenes vonatbérletet!

18 éves vagy? Szerezz ingyenes vonatbérletet! A koronavírus-járvány után mintegy 400 millió eurós keretből újraindul az európai fiatalok ingyenes vonatbérlet-programja.

Advertisement

Ha valamelyik EU-ország 18 éves állampolgára vagy, kalandra fel!

Idén újra megnyitják a pályázati lehetőséget, az Interrail-bérletprogramban, hatvanezer európai fiatalnak lesz lehetősége jelentkezni, köztük azoknak a tavaly tizennyolc éveseknek is, akik a járvány miatti korlátozások miatt elestek a lehetőségtől – idézi Mariya Gabriel, az Európai Bizottság kulturális ügyekért, oktatásért és az ifjúságért felelős uniós biztos szavait a hvg.hu.

A DiscoverEU uniós kezdeményezés program célja, hogy alkalmat nyújtson a 18 éves európai fiataloknak arra, hogy felfedezzék Európa ezer arcát, kulturális örökségét és történelmét, új barátokat szerezzenek, s végső soron megismerjék önmagukat. Emellett az utazás hozzásegíthet ahhoz is, hogy magabiztosabbá válj, és más kultúrákat megismerve szélesebb látókörre tegyél szert.

vonatbérlet

A jelentkezés menete

A pályázati eljárás során a pályázóknak hat kérdésre kell válaszolniuk az európai történelemről és kultúráról. Ezután a válaszokat a Bizottság képviselői értékelik, akik kiválasztják a nyerteseket. A programban részt vehet minden olyan fiatal, aki 2020-ban ünnepelte 18. születésnapját, valamint azok, akik ezt idén ünneplik.

Az új pályázati kört várhatóan októberben tartják majd meg, az utazási korlátozások remélt feloldása után. Mivel a világjárvány körülményei továbbra sem tisztázottak, az idei nyertesek nagyobb rugalmasságot kapnak, mint elődeik. Az EU azt is szeretné, ha a résztvevők nemcsak a hagyományos turisztikai célpontokat, például Velencét, hanem a távolabbi európai zugokat is meglátogatnának.

Te is egyike vagy a DiscoverEU 2019. novemberi vonatbérlet nyerteseinek? 

A Covid19-járvány miatt nem tudtál elutazni? Ne aggódj, az utazási időszakot 2021. augusztus 31-ig meghosszabbították. Bővebb információkért olvasd el ezt a tájékoztatást.

vonatbérlet

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top