Connect with us

Hírek

Vízum és PCR-teszt birtokában ismét repülhetnek a magyarok Oroszországba

Vízum és PCR-teszt birtokában ismét repülhetnek a magyarok Oroszországba

Ismét megnyitottak a magyarországi orosz vízumközpontok, a magyar állampolgárok érvényes vízummal és három napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel ismét repülhetnek majd Oroszországba.

Ismét megnyitottak a magyarországi orosz vízumközpontok. Az orosz tisztifőorvos rendelete alapján a külföldi állampolgároknak 2020. augusztus 1-jétől az Oroszországba történő belépéskor, valamint tranzitálás esetén is három naptári napnál nem régebben elvégzett PCR-teszt negatív eredményéről szóló orosz vagy angol nyelvű igazolással kell rendelkezniük. Az igazolást már a járatra való regisztráláskor be kell mutatni! Kiskorúak tekintetében nincs kivétel. Előzetes online regisztráció nincs. A repülőgépen kiosztásra kerülnek viszont azok a regisztrációs adatlapok, amelyeket határátlépéskor kitöltve át kell adni a járványügyi hivatal képviselőinek.

Karanténkötelezettség negatív teszteredmény birtokában nincs, teszt nélkül viszont külföldit nem engednek be az országba. Az orosz állampolgársággal rendelkezők a belépésüket követő öt napon belül kettő darab PCR-tesztet kötelesek elvégezni. Az eredmény megérkezéséig házi karanténban kötelesek maradni.

Korábban az orosz hatóságok csak azoknak az utasoknak a belépést engedélyezték, akik beruházási, gazdasági, üzleti vagy rokonlátogatási céllal érkeztek az országba. Az orosz kormányrendelet kiterjed Ausztria, Horvátország, Luxemburg, Libanon és Mauritius állampolgáraira is.

Kedvezményes repjegyek Oroszországba

Oroszországba

(Forrás: MTI, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top