Connect with us

Hírek

Újraindul a légiközlekedés Oroszország és Magyarország között

Újraindul a légiközlekedés Oroszország és Magyarország között

Június 10-től újraindul a légiközlekedés Oroszország és Magyarország között. Budapest és Moszkva között heti két alkalommal járnak majd az utasszállítók.

Oroszország június 10-től újabb nyolc országgal, köztük Magyarországgal állítja helyre a még tavaly márciusban felfüggesztett rendszeres légiközlekedést, a kölcsönösség alapján – jelentették be Moszkvában kedden. Oroszország Ausztriával, Horvátországgal, Luxemburggal, Libanonnal, Mauritiusszal és Marokkóval is felújítja a rendszeres légi forgalmat, valamint charterjáratokat indít Albániába.

Az orosz operatív törzs közleménye szerint a légi forgalom újraindítását és a járatsűrítést az tette lehetővé, hogy a járványhelyzet javult a célországokban. Oroszországban az igazolt új fertőzöttek száma egy nap alatt 8475-tel 5 071 917-re, a halálos áldozatoké 359-cel 121 501-re emelkedett a hétfőn közzétett hivatalos adatok szerint. A napi növekmény 0,17 százalék.

A jelenleg érvényes orosz beutazási feltételek azonban nem változtak. Főszabály szerint csak a jogszabályokban meghatározott kategóriákba tartozó utazók be- és kiléptetése engedélyezett. Esetleges kivételek:

 • nemzetközi fuvarozásban részt vevők,
 • hivatalos útlevéllel utazók,
 • szerződött sportolók és nemzetközi sporteseményeken részt vevők (külön engedéllyel),
 • Oroszországban magasan kvalifikált szakember státusszal rendelkezők (külön engedéllyel),
 • letelepedési engedély birtokában,
 • közvetlen családtag látogatása,
 • egészségügyi kezelés,
 • családtag ápolása-temetése céljából stb.

Emelett továbbra is érvényes az Oroszországba történő belépés, valamint átutazás esetén három naptári napnál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkezni, amelyet már a járatra való regisztráláskor be kell bemutatni orosz vagy angol nyelven.

Oroszország

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top