Connect with us

Magazin

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Kultúra, sport, szórakozás. Ha csupán egy napod van arra, hogy megismerkedj Amszterdammal, például ezen a három területen szívhatod magadba egyedi hangulatát. A holland főváros minden éven turisták millióit látja el életre szóló élményekkel. Bár a legnagyobb motiváció általában a coffeeshop-túra, szinte lehetetlen nem elámulni a múzeumok kínálatán vagy a biciklisek erőnlétén.

Advertisement

Amszterdam olcsón?

A repülőjegy mindenképp. Kényelmesen Budapestről vagy Bécsből is eljuthatsz észak Velencéjébe (így is nevezik a holland fővárost). Ha nem szeretsz repülni vagy pár ezret meg akarsz spórolni, a regiojet buszai 24 óra 30 perc alatt visznek el Amszterdamba Budapestről, Prágában kell átszállnod.

24 óra Amszterdamban

Szóval, ahogy erre már a cikkünk bevezető részében is céloztunk, Amszterdam híres a magas színvonalú képtárairól és múzeumairól. A turisták kedvence az Anna Frank Ház. Ha érdekelnek a második világháborús történetek, ne hagyd ki. Belépőjegyet vásárolj pár hónappal a látogatásod előtt, ellenkező esetben pár órát várnod kell majd a ház mellett kígyózó sorban.

Világhírűnek számít a Rijksmuseum galéria Rembrandt, Hlas vagy Vermeer műveivel és vele élvonalban a Van Gogh Múzeum. Mindkettőt ajálnjuk, de ha nincs sok időd, válassz ki inkább csak egyet és ne siesd el a látogatást. Fontos tudni, hogy a Van Gogh Múzeumban nemcsak a névadója műveit találod meg, de például Gaugin vagy Monet festményei is ki vannak itt állítva.

Viszont ha a történelem ugyanúgy untat, mint a művészet, mit szólnál, mondjuk, egy sétához a tudomány világában? A NEMO múzeum interaktív módon repít el az űrbe, így ha gyerekekkel utazol, ők sem lesznek csalódottak. Különféle kémiai kísérleteket is kipróbálhatnak az érdeklődők, az épület tetejéről pedig gyönyörű kilátás kényezteti a szemeket.

Tekerj!

Ha azt mondjuk, hogy „hollandiai szuvenír”, olvasóink nagy része biztosan egy pici biciklit lát lelki szemei előtt. Amszterdam utcái szó szerint tömve vannak igazi, életnagyságú kerékpárokkal. Fogd meg az állad: több, mint egymillió van belőlük. Ha igazi amszterdaminak szeretnéd magad érezni, kölcsönözz ki egyet és tekerj végig a csatornák mentén, a városközpontban és a hangulatos utcácskákon. Egy egész napos kölcsönzés ára 10 euró körül forog. De vigyázz, nem ritka a biciklilopás.

Zöld vagy vörös?

Hát, ha Amszterdamba látogatsz, mindkettő. Biztosan tudod, hogy a marihuána áruítása itt legális a helyi coffeshopokban. Nem akarunk rábeszélni semmi tiltott gyönyörre, egy ilyen helyet már a hangulata miatt is érdemes meglátogatni, anélkül, hogy fogyasztanál. Ugyanúgy, mint a város egyik leghíresebb részét, a Vöröslámpás negyedet, avagy a Red Light Districtet, ahol szexshopokon kívül látsz majd egy pár csupasz cicit is a kirakatokban. Igen, igaziakat.

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJrkhAMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A LOT április 11-ig törli az összes járatát https://t.co/7zEEJ7F2q4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Felfüggeszti budapesti járatait a Wizz Air https://t.co/PHHG28J5g8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
A 40 legnépszerűbb úti cél a világon https://t.co/0HhUaSJI6bMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top