Connect with us

Magazin

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Kultúra, sport, szórakozás. Ha csupán egy napod van arra, hogy megismerkedj Amszterdammal, például ezen a három területen szívhatod magadba egyedi hangulatát. A holland főváros minden éven turisták millióit látja el életre szóló élményekkel. Bár a legnagyobb motiváció általában a coffeeshop-túra, szinte lehetetlen nem elámulni a múzeumok kínálatán vagy a biciklisek erőnlétén.

Advertisement

Amszterdam olcsón?

A repülőjegy mindenképp. Kényelmesen Budapestről vagy Bécsből is eljuthatsz észak Velencéjébe (így is nevezik a holland fővárost). Ha nem szeretsz repülni vagy pár ezret meg akarsz spórolni, a regiojet buszai 24 óra 30 perc alatt visznek el Amszterdamba Budapestről, Prágában kell átszállnod.

Repjegyek Amszterdamba:

24 óra Amszterdamban

Szóval, ahogy erre már a cikkünk bevezető részében is céloztunk, Amszterdam híres a magas színvonalú képtárairól és múzeumairól. A turisták kedvence az Anna Frank Ház. Ha érdekelnek a második világháborús történetek, ne hagyd ki. Belépőjegyet vásárolj pár hónappal a látogatásod előtt, ellenkező esetben pár órát várnod kell majd a ház mellett kígyózó sorban.

Világhírűnek számít a Rijksmuseum galéria Rembrandt, Hlas vagy Vermeer műveivel és vele élvonalban a Van Gogh Múzeum. Mindkettőt ajálnjuk, de ha nincs sok időd, válassz ki inkább csak egyet és ne siesd el a látogatást. Fontos tudni, hogy a Van Gogh Múzeumban nemcsak a névadója műveit találod meg, de például Gaugin vagy Monet festményei is ki vannak itt állítva.

Viszont ha a történelem ugyanúgy untat, mint a művészet, mit szólnál, mondjuk, egy sétához a tudomány világában? A NEMO múzeum interaktív módon repít el az űrbe, így ha gyerekekkel utazol, ők sem lesznek csalódottak. Különféle kémiai kísérleteket is kipróbálhatnak az érdeklődők, az épület tetejéről pedig gyönyörű kilátás kényezteti a szemeket.

Tekerj!

Ha azt mondjuk, hogy „hollandiai szuvenír”, olvasóink nagy része biztosan egy pici biciklit lát lelki szemei előtt. Amszterdam utcái szó szerint tömve vannak igazi, életnagyságú kerékpárokkal. Fogd meg az állad: több, mint egymillió van belőlük. Ha igazi amszterdaminak szeretnéd magad érezni, kölcsönözz ki egyet és tekerj végig a csatornák mentén, a városközpontban és a hangulatos utcácskákon. Egy egész napos kölcsönzés ára 10 euró körül forog. De vigyázz, nem ritka a biciklilopás.

Zöld vagy vörös?

Hát, ha Amszterdamba látogatsz, mindkettő. Biztosan tudod, hogy a marihuána áruítása itt legális a helyi coffeshopokban. Nem akarunk rábeszélni semmi tiltott gyönyörre, egy ilyen helyet már a hangulata miatt is érdemes meglátogatni, anélkül, hogy fogyasztanál. Ugyanúgy, mint a város egyik leghíresebb részét, a Vöröslámpás negyedet, avagy a Red Light Districtet, ahol szexshopokon kívül látsz majd egy pár csupasz cicit is a kirakatokban. Igen, igaziakat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Santorini Budapestről a főszezonban 37 860 Ft-tól https://t.co/LVWoIZoJvuMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Ínycsiklandozó Bologna Budapestről már 13 570 Ft-tól https://t.co/Y5WTTXaPRcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Dubaj kihagyhatatlan a főszezonon kívül is. Ezeket az egyedi helyszíneket muszáj meglátogatnod 2022 nyarán https://t.co/2pC3Of268SMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
NAP AJÁNLATA: Nyaralj Abu Dhabiban az 5* Radisson Blu hotelben 143 900 Ft-tól https://t.co/zbdCRmqaPuMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Garda-tó, az olasz Balaton. 10 ok, miért szeretjük https://t.co/PTlADIGJbAMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Repülj Bécsből közvetlenül Bangkokba az EVA Air-rel! https://t.co/F9CiI0YjfOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Miért kellene most meglátogatnod Ománt? https://t.co/hVQEHWzUlpMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Abu Dhabi 14 ámulatba ejtő látnivalója (útikalauz árakkal és nyitvatartási időpontokkal) https://t.co/vZUBKXaFTWMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Szardínia retúrjegy a főszezonban Budapestről már 10 480 Ft-tól! https://t.co/322y3wJP4wMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Indonézia: A belépéshez már nem szükséges PCR-teszt https://t.co/MxwSKosdtxMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top