Connect with us

Magazin

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Van egy szabad napod? Amszterdam tárt karokkal vár

Kultúra, sport, szórakozás. Ha csupán egy napod van arra, hogy megismerkedj Amszterdammal, például ezen a három területen szívhatod magadba egyedi hangulatát. A holland főváros minden éven turisták millióit látja el életre szóló élményekkel. Bár a legnagyobb motiváció általában a coffeeshop-túra, szinte lehetetlen nem elámulni a múzeumok kínálatán vagy a biciklisek erőnlétén.

Amszterdam olcsón?

A repülőjegy mindenképp. Kényelmesen Budapestről vagy Bécsből is eljuthatsz észak Velencéjébe (így is nevezik a holland fővárost). Ha nem szeretsz repülni vagy pár ezret meg akarsz spórolni, a regiojet buszai 24 óra 30 perc alatt visznek el Amszterdamba Budapestről, Prágában kell átszállnod.

Repjegyek Amszterdamba:

24 óra Amszterdamban

Szóval, ahogy erre már a cikkünk bevezető részében is céloztunk, Amszterdam híres a magas színvonalú képtárairól és múzeumairól. A turisták kedvence az Anna Frank Ház. Ha érdekelnek a második világháborús történetek, ne hagyd ki. Belépőjegyet vásárolj pár hónappal a látogatásod előtt, ellenkező esetben pár órát várnod kell majd a ház mellett kígyózó sorban.

Világhírűnek számít a Rijksmuseum galéria Rembrandt, Hlas vagy Vermeer műveivel és vele élvonalban a Van Gogh Múzeum. Mindkettőt ajálnjuk, de ha nincs sok időd, válassz ki inkább csak egyet és ne siesd el a látogatást. Fontos tudni, hogy a Van Gogh Múzeumban nemcsak a névadója műveit találod meg, de például Gaugin vagy Monet festményei is ki vannak itt állítva.

Viszont ha a történelem ugyanúgy untat, mint a művészet, mit szólnál, mondjuk, egy sétához a tudomány világában? A NEMO múzeum interaktív módon repít el az űrbe, így ha gyerekekkel utazol, ők sem lesznek csalódottak. Különféle kémiai kísérleteket is kipróbálhatnak az érdeklődők, az épület tetejéről pedig gyönyörű kilátás kényezteti a szemeket.

Tekerj!

Ha azt mondjuk, hogy „hollandiai szuvenír”, olvasóink nagy része biztosan egy pici biciklit lát lelki szemei előtt. Amszterdam utcái szó szerint tömve vannak igazi, életnagyságú kerékpárokkal. Fogd meg az állad: több, mint egymillió van belőlük. Ha igazi amszterdaminak szeretnéd magad érezni, kölcsönözz ki egyet és tekerj végig a csatornák mentén, a városközpontban és a hangulatos utcácskákon. Egy egész napos kölcsönzés ára 10 euró körül forog. De vigyázz, nem ritka a biciklilopás.

Zöld vagy vörös?

Hát, ha Amszterdamba látogatsz, mindkettő. Biztosan tudod, hogy a marihuána áruítása itt legális a helyi coffeshopokban. Nem akarunk rábeszélni semmi tiltott gyönyörre, egy ilyen helyet már a hangulata miatt is érdemes meglátogatni, anélkül, hogy fogyasztanál. Ugyanúgy, mint a város egyik leghíresebb részét, a Vöröslámpás negyedet, avagy a Red Light Districtet, ahol szexshopokon kívül látsz majd egy pár csupasz cicit is a kirakatokban. Igen, igaziakat.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (3 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top