Connect with us

Magazin

Amszterdam legjobb látnivalói!

Amszterdam legjobb látnivalói!

Amszterdam olajzöld csatornái és csinos, gerendás kúriái valóban gyönyörűek, de bátran állítjuk, hogy az itt jelenlévő légkör miatt vált milliók turisták nagykedvencévé.

Advertisement

Még mielőtt belevetnénk magunkat a holland főváros legjobbjaiba ugorjunk vissza egy kicsit az időben. A 17. században Amszterdam leginkább kereskedelmi városként volt ismert, portékáit a világ szinte minden sarkába szállították. Ez volt a város aranykora, ez időszak két legismertebb jelképe pedig nem más mint Rembrandt és Frans Hals.

Az 1950-es évekig Amszterdam inkább egy visszahúzódó, meglehetősen vidéki városra emlékeztetett. De ez az 1960-as években teljesen megváltozott. A hippi mozgalom kalandos szelleme nem hagyta hidegen a várost. A kreatív és játékos események a mai Amszterdam arculatához vezettek. Mondhatnánk, azt is, hogy hála az égnek, hisz Amszterdam egy kicsit mindenki kedvence és most meg is nézzük miért.

Light Festival

Ha esetleg télen szeretnéd meglátogatni a holland fővárost, akkor ne hagyd ki a Light Festivalt, amelyet idén már 7.-ik alkalommal rendeznek meg. Több mint 35 műalkotást csodálhatsz meg nemzetközi művészektől és építészektől. A műalkotások két különböző kiállítási útvonalon találhatóak – Water colors, hajó útvonal és Illuminade, gyalogos útvonalon.

light-festival-2

light-festival-1

Amszterdami csatornák

Ahogy azt már a bevezetőben is említettük, Amszterdam csatornáinak is köszönheti hírnevét, de nemcsak azt, hanem az “észak Velencéje” becenevet is. Ha konkrétan a számok megszállotja vagy, akkor tudd, hogy 165 csatorna keríti be a várost. A legszebbek közé Prinsengracht-ot sorolják, amelyet fák lombjai ölelnek körbe.

csatorna-amszterdam

Van Gogh Múzeum

Addig egyetlen amszterdami utazás sem teljes, míg meg nem látogatod a holland impresszionista, Vincent Van Gogh múzeumát. A modern épületben a művész több mint 1000 festményét, de leveleit és rajzait is megcsodálhatod. A látogatók lehetőséget kapnak nemcsak közelről megnézni a műveit, de nyomon is követhetik alkotásait, valamint megtudhatják ki inspirálta a művészt. Az I Amsterdam City Card-dal a belépés ingyenes.

van-gogh

van-gogh-muzeum

Rijksmuseum

A holland Nemzeti Múzeum kötelező látnivaló a művészet szerelmesei számára. Itt található Hollandia művészettörténeti könyvtára és a világ legnagyobb Rembrandt gyűjtemény. Az épület maga is gyönyörű, ezért írt fel a listádra és látogasd meg.

nemzeti-muzeum-amszterdam

Anne Frank ház

A második világháború alatt, ebben a házban bujkált a naplójáról is híres lány – Anne Frank. A múzeum főleg az ő életét mutatja be és azt a korszakot, amikor a nácik elől bujkált.

anna-frank-haz

Dam square

A Dam tér Amszterdam legnagyobb tere, ahol remek éttermeket és szuper üzleteket találsz. A hangulatos kávézók és bárok általában zsúfoltak az emberektől, így hosszú sorokra számíthatsz. A tavaszi hónapokban nem ritka, hogy karnevál zajlik a Dam téren. Egész nyáron pedig utcai előadóművészek társaságát élvezheted.

dam-ter

Leidseplein

Leidseplein, vagy Leiden tér magyarul, Amszterdam déli részén található. Ma már közlekedési csomópont, ahonnan számos villamos vonal vezet be a városba, főleg vásárló negyedekbe és az éjszakai élethez.

The Jordaan

Gyakran Amszterdam egyik legszebb környékeként emlegetik, ha itt járunk, az olyan mintha visszamennénk az időben. Eredetileg munkásosztály negyed volt, Jordaan híres a szűk utcákról, furcsa épületekről, rengeteg független művészeti galériát, antik üzleteket, hangulatos bárokat és éttermeket találsz itt.

jordaan

Amszterdami parkok

Amszterdamban több mint 30 parkból válogathatsz kedvedre, így ha egy kis piknikre támadna kedved, vagy megpihennél a városnézés után, akkor csak döntened kell, melyikben teríted le a takarót.  A 47 hektáros Vondelpark a legnagyobb. Nyáron szabadtéri színházi élőadások, koncertek, három bár és étterem, valamint egy sor egyéb látványossággal büszkélkedhet.

vondelpark

Tulipánok

A tulipánok a holland kultúra szimbóluma, utad valóban nem lenne teljes, ha nem látogatnál el Amszterdam leghíresebb virágpiacára a Bloemenmark-ra. Ha tavasszal jársz a holland a fővárosban, akkor látnod kell a világhírű tulipán mezőket (Bollenstreek). Ha pedig jobban meg szeretnéd érteni Hollandia és a tulipánok közötti szerelmet, akkor ne hagyd ki a Tulipán Múzeumot se.
tulipanok-amszterdam

tulipan-piac-amszterdam

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJrkhAMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
A LOT április 11-ig törli az összes járatát https://t.co/7zEEJ7F2q4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Felfüggeszti budapesti járatait a Wizz Air https://t.co/PHHG28J5g8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
A 40 legnépszerűbb úti cél a világon https://t.co/0HhUaSJI6bMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top