Connect with us

Hírek

Íme a sokadik egzotikus ország, ahová korlátozás nélkül utazhatunk

Íme a sokadik egzotikus ország, ahová korlátozás nélkül utazhatunk

Magyarország újabb kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon. Immár Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni védettségi igazolvánnyal. 

Magyarország újabb kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. Immár Üzbegisztánba is szabadon lehet utazni védettségi igazolvánnyal. Az ország egy biztos pozitívuma, hogy nem hemzsegnek rajta a turisták.

„A mai naptól szabadon utazhat Üzbegisztánba minden védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgár” – olvasható Szijjártó Péter bejegyzésében.

A védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást eddig: Szerbiával, Montenegróval, Szlovéniával, a Bahreini Királysággal, Horvátországgal, Törökországgal, Észak-Macedóniával, Csehországgal, Georgiával (Grúzia), Mongóliával, Moldovával, Ciprussal, Szlovákiával, a Marokkói Királysággal, Albániával, Ukrajnával, Kazahsztánnal és San Marinóval kötött Magyarország. A külügyminiszter korábbi bejelentése szerint ugyanilyet köt augusztus 1-jétől a Zöld-foki Köztársasággal is. A magyar állampolgárok a fenti országokba – védettségi igazolvány birtokában – korlátozás nélkül utazhatnak.

Miért is szép Üzbegisztán?

Közép-Ázsia legcsillogóbb gyöngyszeme Üzbegisztán, mely dicső kultúrák, egymásnak feszülő, büszke birodalmak, harcos hadvezérek letűnt emlékét őrzi… Az egykori szovjet tagköztársaságban azonban talán a legszebbek az egykori Selyemút városai, ahol mecsetek és erődfalak között lenyűgöző építészeti emlékeket találhatunk. Az infrastruktúra helyenkénti hiányosságai néha kényelmetlenséggel járnak, de a helyiek kedvessége, a látnivalók sokasága kárpótolja az utazót.

Üzbegisztánba
Üzbegisztánba

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top