Connect with us

Hírek

Védettségi igazolvány: a gyerekek is karantén nélkül utazhatnak

Védettségi igazolvány: a gyerekek is karantén nélkül utazhatnak

Hétfőtől a védettségi igazolással rendelkező személlyel együtt utazó 18 év alattiak is mentesülnek a hazatérés utáni karantén alól – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A Magyar Közlönyben megjelent a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet módosítása, amely azokat a 18 év alattiakat is mentesíti a 10 napos karanténkötelezettség alól, akik védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt lépik át Magyarország határát. A módosítás nem terjed ki a Magyarországra érkező külföldi állampolgárok gyerekeinek karanténkötelezettségére.

Augusztusig biztos szükség lesz a védettségi igazolványokra

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely elmondta, „a járvány továbbra is velünk van”, a koncerteken, fesztiválokon, szórakozóhelyeken és sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött.

Magyarország arra törekszik, hogy minél több állammal kössön kétoldalú megállapodást. Azok az országok, amelyekkel Magyarország megállapodást kötött, mindegyik vakcinát elfogadják. Legutóbb Horvátországgal sikerült megegyezni a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról, de Szlovéniával és Bahreinnel is kötött már ilyen bilaterális egyezséget a kormányzat. Ugyanígy tesztelés és karanténkötelezettség nélkül lehet utazni Szerbiába és Montenegróba is. 

Kedvezményes repjegyek, foglalj most szuper áron

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top