Connect with us

Hírek

A turisztikai világszervezet elutasítja, hogy csak beoltottak utazhassanak

A turisztikai világszervezet elutasítja, hogy csak beoltottak utazhassanak

Az Utazási és Turisztikai Világtanács erősen bírálta, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni vakcinát az utazásokhoz, azok után, hogy néhány döntéshozó nyilvánosan is beszélt ennek lehetőségéről. 

Gloria Guevara, az Utazási és Turisztikai Világtanács vezetője beszélt nemrégiben az esetleg kötelezővé váló koronavírus elleni oltásról, azok után, hogy néhány döntéshozó nyilvánosan is beszélt ennek lehetőségéről. Mint arról nemrég mi is beszámoltunk a Qantas vezetője szintén ez utóbbi állásponton van. A légitársaság nagy valószínűséggel meg fogja változtatni az utazási feltételeket, és az oltás meglétéhez fogja kötni a fedélzetre lépést. A testület álláspontját közvetítve Guevara szerint ugyanakkor ez a lépés ugyanolyan lenne, mint a munkahelyi diszkrimináció. Mint mondta: “Soha nem szabadna oltáshoz kötni az utazást vagy a munkába állást.”

Tony Fernandes, az Air Asia vezetője is egyetértett vele, szerinte a globális, egységes tesztelési eljárás jelenti a légiközlekedés újraindításának kulcsát. Az egészségügyi és turisztikai szakemberek többsége azonban, egy gyors közvélemény-kutatás alapján döntő többségben egyetértett azzal, hogy oltáshoz kellene kötni a nemzetközi utazást. A WHO eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy egyhamar nem fog az élet visszaállni a normális kerékvágásba. Még úgy sem, hogy mind az Egyesült Államok és mind az Európai Unió megkezdte a lakosság beoltását.

Utazási és Turisztikai Világtanács

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: airportal.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top