Connect with us

Hírek

Utazás Szerbiába: korlátozás nélkül lehet átkelni a szerb-magyar határon

Utazás Szerbiába: korlátozás nélkül lehet átkelni a szerb-magyar határon

Utazás Szerbiába: Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ma reggel Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel tárgyalt, melynek eredményeként ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül átjárható a magyar-szerb határ.

Advertisement

Pásztor István a VMSZ elnöke nemrégiben a Facebook oldalán jelentette be, hogy ma éjféltől a magyar-szerb határon ismét karanténkötelezettség, illetve negatív PCR-teszt nélkül is szabad az átlépés. Általánosságban, más külföldieknek sincs karantén, mivel PCR teszt nélkül be sem léphet. Ugyanakkor a Szerbiában tartózkodási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező külföldi – kivéve a magyar, albán, boszniai, bolgár, észak-macedón és montenegrói állampolgárokat –  beléphet teszt nélkül, de ez esetben 10 napos karantént kell letöltenie a lakhelyén. Ez kiváltható 1 db Szerbiában elvégzett PCR teszttel.

Szerbiába ez idáig kizárólag a kiindulási ország referencia-laboratóriumában elvégzett, 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában volt szabad a belépés. Annyi engedmény azonban volt, hogy ha 48 órás időkorlát a külföldi önhibájából kívül nem volt tartható (pl. repülőgép késése miatt), akkor 72 óránál nem régebbi teszttel is engedélyezett volt a beutazás.

Szerbiába

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.

(Forrás: Konzuli Szolgálat, Turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Utazz Budapestről Dubajba a flydubai-jal most 99 900 Ft-ért https://t.co/JdqQUr35lXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Február 1-től újra a Test & Go programon belül utazhatunk Thaiföldre https://t.co/WcV00aqHTaMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Utazás Dubaiba: ezek a jelenlegi belépési feltételek https://t.co/eOT528NMDwMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Rodosz májusban! Foglalj most 28 290 Ft-tól https://t.co/rIe8IhQlOTMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Málaga áprilisban most akár 12 410 Ft-tól! (Bécsből) https://t.co/ACyjJf6WgLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates és más légitársaságok is felfüggesztették egyes amerikai járataikat az 5G-bevezetés miatt https://t.co/YIocQsiL5FMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Az Emirates légiutas-kísérője ismét a világ legmagasabb épületének tetején áll. https://t.co/ORoo9DHpVkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
4 nap Santanderben repjeggyel és szállással 23 485 Ft-tól https://t.co/pwvnf8Y0TMMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mexikó eltörölte az online űrlap kitöltését https://t.co/QkLTWSVoZLMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mallorca Bécsből februárban most 8 400 Ft-tól! https://t.co/JpPo5n0XqZMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top