Connect with us

Hírek

Ciprus: június 1-től minden beutazási korlátozást eltöröl

Ciprus: június 1-től minden beutazási korlátozást eltöröl

2022. április 18-tól Ciprus eltörölte a regisztrációs űrlapot (Cyprus flight pass), valamint az érkezési országok kategóriákba sorolását is. A legfrissebb kormánynyilatkozat szerint, június 1-től feloldják a beutazási korlátozásokat, így a turisták úgy utazhatnak, mint a járvány előtt.

E kötelezettségek eltörlése minden utasra vonatkozik, állampolgárságától vagy származási országától függetlenül. Június 1-jétől Ciprus eltörli a maszk kötelezettségét beltéren, beleértve a repülőteret is, de továbbra is kötelező viselni a kórházakban és az egészségügyi intézményekben.

Belépési feltételek Ciprusra június 1-ig:

A 12 éven felüli személyekre vonatkozó feltételek:

  • a COVID-19 elleni teljes oltás igazolása
  • vagy igazolás az átesettségről
  • vagy érvényes negatív COVID-19-teszt.

Oltott személyek

Érvényes, QR-kóddal ellátott digitális nemzeti vagy EU-tanúsítvánnyal rendelkező személy teljes körűen beoltottnak minősül, ha megfelel:

18 éves és annál idősebb utasok akkor minősülnek oltottnak, ha a két dózisú vakcina emlékeztető (3.) adagját is felvették, vagy az egy dózisú vakcina emlékeztető (2.) adagját is megkapták. Amennyiben az utas a két dózisú vakcina emlékeztető oltását, vagy az egy dózisú vakcina emlékeztető oltását nem kapta meg, oltási igazolása akkor érvényes, ha 9 hónap még nem telt el az utolsó adag felvétele óta.

18 évnél fiatalabb utasok akkor minősülnek oltottnak, ha a két dózisú vakcina mindkét adagját felvették, vagy megkapták az egydózisú vakcinát.

A ciprusi hatóságok a következő vakcinákat fogadják el: Johnson & Johnson / Janssen, AstraZeneca, (Vaxzervia, COVISHIELD, SKBio), Pfizer / BioNTech, Moderna, Sputnik V (Gam-COVID-Vac), Sinopharm (BBIBPCOVID-19), Sinovac (CoronaVac), Covaxin , Sputnik Light (csak emlékeztetőként) és Novavax Nuvaxovid COVID-19.

Utasok, akik átestek a fertőzésen:

A COVID-19 betegségen átesett személy érvényes QR-kóddal ellátott digitális nemzeti vagy EU-tanúsítvánnyal utazhat, amennyiben:

  • nem telt el több mint 180 nap a pozitív eredmény óta.

Nem oltott utasok:

  • 72 óránál nem régebbi PCR-teszt
  • 24 óránál nem régebbi antigén-teszt

Repjegyek Ciprusra:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

To Top