Connect with us

Hírek

Segítségre szorul? Töltse ki a köv. űrlapot, 72 órával az indulás előtt

Segítségre szorul? Töltse ki a köv. űrlapot, 72 órával az indulás előtt

Tisztelt Ügyfelünk! Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amely nemcsak a légiközlekedést érinti, kérjük, kövesse az alábbi utasításokat, amelyek segítenek Ügyfélszolgálatunknak az Ön meglévő foglalásának gyors és hatékony kezelésében.

Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amely nemcsak a légiközlekedést érinti, az egyes információk óráról órára változnak, ami meglehetősen megnehezíti a már lefoglalt repülőjegyek visszatérítését vagy sztornózását. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket, és segítő kezet nyújstunk.

Hogyan juthat haza?

Ha szeretne hazajutni és járatát törölték, azt javasoljuk, hogy minél hamarabb vásároljon új repjegyet, vagy ha ez nem lehetséges, próbáljon meg más utazási eszközt biztosítani.

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok és az EGT országok azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.

Ugyanakkor sürgős esetekben azt javasoljuk, hogy kövesse az alábbi utasításokat, amelyek segíthetnek ebben a nehéz helyzetben és a hazatérésében:

  • Regisztráljon a Konzuli Információs és Ügyviteli Rendszer Külgazdasági és Külügyminisztérium weboldalán ITT
  • Vegye fel a kapcsolatot a Magyar külképviseletekkel ITTAmennyiben ez nem lehetséges, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Cseh Köztársaság, Ausztria, Németország, Lengyelország, Szlovákia legközelebbi nagykövetségével vagy az Európai Unió bármelyik országának konzulátusával.

A jelenlegi információk szerint Magyarország, Szlovákia, Cseh Köztársaság, Ausztria, Németország és Lengyelország hazatérő állampolgáraik számára különböző indulási helyekből szerveznek járatokat. Amennyiben Magyarország állampolgárai szeretnének hazatérni, szükséges regisztrálniuk Magyarország Külügyminisztériumának weboldalán, valamint az adott ország nagykövetségén vagy konzuli szolgálatánál. 

Ezért azt javasoljuk, hogy sürgős esetekben vegye fel a kapcsolatot a fent említett európai országok képviseleteivel, és a Magyar Nagykövetséggel együtt kérjen segítséget hazatérésedben. Amint a magyar Külügyminisztérium további információkat közöl vagy megerősíti a magyar állampolgárok számára a hazaszállítás megszervezését, kapcsolatba lépnek Önnel az illetékes szervezetek a nagykövetségen keresztül.

Kérjük, Ügyfélszolgálatunkkal csak pelikan.hu weboldalon található űrlapon keresztül vegye fel a kapcsolatot, adja meg indulásának dátumát és a repülőjegyek foglalási kódját. KATTINTSON IDE.

Ha mégis e-mailben, a [email protected] címen lép kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal, a tárgyban tüntesse fel az INDULÁS DÁTUMÁT a foglalási kóddal vagy a megrendelési számmal együtt.

Előre is köszönjük a segítséget és az együttműködést, és kérjük, vegye figyelembe az alábbi információkat:

Ha már egyszer kapcsolatba lépett a Pelikán ügyfélszolgálatával, ne tegye ezt többször. Kollégáink megpróbálnak a lehető leghamarabb kapcsolatba lépni Önnel;

Elsősorban a 72 órán belül induló Ügyfeleink kéréseit kezeljük, mivel Ügyfélszolgálatunk elsősorban azon Ügyfeleink segítségére összpontosít, akik külföldről szeretnének hazatérni, valamint azon Ügyfeleinkre, akiknek az elkövetkező napokban utaznának külföldre.

Ha járata 72 óránál később indulna, egyelőre ne vegye fel a kapcsolatot a Pelikán Ügyfélszolgálatával. A helyzet óránként változik, a hatóságok és a légitársaságok az indulásig még több alkalommal is megváltoztathatják a feltételeket.

Szükség esetén, különösen, ha külföldön tartózkodik, ne habozzon kapcsolatba lépni közvetlenül a légitársasággal. A hivatalos honlapjukon megtalálhatja a szükséges információkat.

Elnézést kérünk, amiért a légiközlekedésben folyamatosan változó intézkedések és korlátozások miatt a Pelikán Ügyfélszolgálata jelenleg nem képes azonnal reagálni a több ezer kérésre. Ezért, kérjük, kövesse a fenti utasításokat.

Tatiana Ondrejková, a Pelikán ügyvezetője is nyilatkozott a jelenlegi helyzetről, amit ITT OLVASHAT EL

Még egyszer köszönjük megértését és türelmét

A Pelikán csapata


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top