Connect with us

Hírek

Segítségre szorul? Töltse ki a köv. űrlapot, 72 órával az indulás előtt

Segítségre szorul? Töltse ki a köv. űrlapot, 72 órával az indulás előtt

Tisztelt Ügyfelünk! Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amely nemcsak a légiközlekedést érinti, kérjük, kövesse az alábbi utasításokat, amelyek segítenek Ügyfélszolgálatunknak az Ön meglévő foglalásának gyors és hatékony kezelésében.

Advertisement

Tekintettel a jelenlegi helyzetre, amely nemcsak a légiközlekedést érinti, az egyes információk óráról órára változnak, ami meglehetősen megnehezíti a már lefoglalt repülőjegyek visszatérítését vagy sztornózását. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megválaszoljuk a legfontosabb kérdéseket, és segítő kezet nyújstunk.

Hogyan juthat haza?

Ha szeretne hazajutni és járatát törölték, azt javasoljuk, hogy minél hamarabb vásároljon új repjegyet, vagy ha ez nem lehetséges, próbáljon meg más utazási eszközt biztosítani.

Március 17-én, kedden lépett életbe az a kormányrendelet, amely külföldi állampolgárok részére megtiltja a Magyarországra való belépést. Okmányellenőrzés után Magyarországra csak a magyar állampolgárok és az EGT országok azon állampolgárai léphetnek be, akik állandó tartózkodásra jogosultak Magyarországon. A többi külföldi állampolgárt a hatóság visszafordítja, ők az elutazásukig az erre a célra kijelölt tranzit részen várakozhatnak.

Ugyanakkor sürgős esetekben azt javasoljuk, hogy kövesse az alábbi utasításokat, amelyek segíthetnek ebben a nehéz helyzetben és a hazatérésében:

  • Regisztráljon a Konzuli Információs és Ügyviteli Rendszer Külgazdasági és Külügyminisztérium weboldalán ITT
  • Vegye fel a kapcsolatot a Magyar külképviseletekkel ITTAmennyiben ez nem lehetséges, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Cseh Köztársaság, Ausztria, Németország, Lengyelország, Szlovákia legközelebbi nagykövetségével vagy az Európai Unió bármelyik országának konzulátusával.

A jelenlegi információk szerint Magyarország, Szlovákia, Cseh Köztársaság, Ausztria, Németország és Lengyelország hazatérő állampolgáraik számára különböző indulási helyekből szerveznek járatokat. Amennyiben Magyarország állampolgárai szeretnének hazatérni, szükséges regisztrálniuk Magyarország Külügyminisztériumának weboldalán, valamint az adott ország nagykövetségén vagy konzuli szolgálatánál. 

Ezért azt javasoljuk, hogy sürgős esetekben vegye fel a kapcsolatot a fent említett európai országok képviseleteivel, és a Magyar Nagykövetséggel együtt kérjen segítséget hazatérésedben. Amint a magyar Külügyminisztérium további információkat közöl vagy megerősíti a magyar állampolgárok számára a hazaszállítás megszervezését, kapcsolatba lépnek Önnel az illetékes szervezetek a nagykövetségen keresztül.

Kérjük, Ügyfélszolgálatunkkal csak pelikan.hu weboldalon található űrlapon keresztül vegye fel a kapcsolatot, adja meg indulásának dátumát és a repülőjegyek foglalási kódját. KATTINTSON IDE.

Ha mégis e-mailben, a repulojegy@pelikan.hu címen lép kapcsolatba Ügyfélszolgálatunkkal, a tárgyban tüntesse fel az INDULÁS DÁTUMÁT a foglalási kóddal vagy a megrendelési számmal együtt.

Előre is köszönjük a segítséget és az együttműködést, és kérjük, vegye figyelembe az alábbi információkat:

Ha már egyszer kapcsolatba lépett a Pelikán ügyfélszolgálatával, ne tegye ezt többször. Kollégáink megpróbálnak a lehető leghamarabb kapcsolatba lépni Önnel;

Elsősorban a 72 órán belül induló Ügyfeleink kéréseit kezeljük, mivel Ügyfélszolgálatunk elsősorban azon Ügyfeleink segítségére összpontosít, akik külföldről szeretnének hazatérni, valamint azon Ügyfeleinkre, akiknek az elkövetkező napokban utaznának külföldre.

Ha járata 72 óránál később indulna, egyelőre ne vegye fel a kapcsolatot a Pelikán Ügyfélszolgálatával. A helyzet óránként változik, a hatóságok és a légitársaságok az indulásig még több alkalommal is megváltoztathatják a feltételeket.

Szükség esetén, különösen, ha külföldön tartózkodik, ne habozzon kapcsolatba lépni közvetlenül a légitársasággal. A hivatalos honlapjukon megtalálhatja a szükséges információkat.

Elnézést kérünk, amiért a légiközlekedésben folyamatosan változó intézkedések és korlátozások miatt a Pelikán Ügyfélszolgálata jelenleg nem képes azonnal reagálni a több ezer kérésre. Ezért, kérjük, kövesse a fenti utasításokat.

Tatiana Ondrejková, a Pelikán ügyvezetője is nyilatkozott a jelenlegi helyzetről, amit ITT OLVASHAT EL

Még egyszer köszönjük megértését és türelmét

A Pelikán csapata

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

A British Airways felfüggesztette gatwicki járatait https://t.co/3O1X059WBqMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Veszélyben a Budapest Airport útvonalhálózata? https://t.co/oJTOt9VLE9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Milyen hatással van a klímaváltozás a világ emlékműveire? https://t.co/iLCAIJ9IT0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
Tavasz a havon, szerelem a gleccseren. Skandinávia legszebb helyei https://t.co/C3KzahOtTGMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Útmutató az istenek szigetére, Balira https://t.co/IiOe6GHxySMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Leálltak az EasyJet kereskedelmi járatai https://t.co/2k5EvRcA9iMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Mentesítő járatok indulnak szerdán az USA-ból és Kanadából https://t.co/FYXn3tn9Q9Mennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Kóla piszoárban, avagy 5 furcsa kávézó szerte a világban… https://t.co/eKvbiumj9BMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Várhatóan teljesen leáll az utasforgalom a budapesti repülőtéren https://t.co/DC52uYkY36Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Vulkáni vacsora a szabadság 9 árnyalatában. Ja, bocs, szigetén. Azori-szigetek, megyünk! https://t.co/WVa4kPo384Mennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top