Connect with us

Hírek

Görögország megnyílik a turisták előtt, Dánia ellenben zárva tartana

Görögország megnyílik a turisták előtt, Dánia ellenben zárva tartana

Előző cikkünkben már összegyűjtöttük számotokra azokat a fontos információkat, amelyeket az egyes európai országok vezettek be a turizmus fellendítésének az érdekében. Most bővítjük a listát, és a görög idegenforgalmi helyzet mellett, Dániáról és Egyiptomról is friss hírrel szolgálunk számotokra. Görgess lejjebb, ha kíváncsi vagy!

Advertisement

Március 23-tól Görögországban eddig közel 45 ezer munkahely szűnt meg az idegenforgalmi szektorban a koronavírusjárvány miatt. A szállodák, vendéglők és utazási irodák egyharmada már a teljes csődtől tart. Hogy valamiképp fellendítsék az ország turizmusát a görög kormány úgy határozott, július elsején megnyitják a határokat a turisták előtt. Részletes terv híján azonban, sok a megválaszolatlan kérdés… Az előzetes tervek szerint a görög kormány csak május 15-én állhat elő a pontos tervezettel. A cél az, hogy egészségügyi szempontból is biztonságos pihenést nyújtsanak a turistáknak. Görögországban tavaly közel 34 millió látogató fordult meg, akik több mint 19 milliárd dollár bevételt hoztak az országnak.

Jelenleg továbbra is intenzív ellenőrzések zajlanak a külföldről érkezők esetében. Közel 5000 utast teszteltek eddig a reptereken, a pozitív tesztek aránya azonban kevesebb, mint 2%. A görög idegenforgalmi miniszter, Harry Theocharis úgy nyilatkozott a Reuters TV-nek: „Ez a szezon más lesz. Ennek ellenére sokat tehetünk az idegenforgalmi szféráért azzal, ha lassan újraindítjuk az ország turizmusát.”

A sokak kedvencének számító skandináv ország Dánia, ezzel szemben még csak nem is tervezi a koronavírus-járvány miatt hozott határzár feloldását. Az ország március közepén zárkózott be. A galériák, múzeumok, könyvtárak, kisebb – és nagyobb üzletek, kávézók, éttermek továbbra is zárva tartanak. A biztonság érdekében több fesztivált és koncertet is törölni kellett. Jelenleg nincs egyértelmű dátum arra vonatkozóan, mikor nyitják meg a határokat a külföldiek számára. Nick Haekkerup igazságügyminiszter szerdán a dán parlamentben egy kérdésre válaszolva azt felelte: “A jelenlegi helyzetben turistáknak nem szabad Dániába érkezniük, mert magukkal hurcolhatják a koronavírust.

A piramisok földje, Egyiptom szigorú járványügyi intézkedések mellett május 15-től megnyitja a belföldi turizmus előtt a Sharm el-Sheikh-i és a Hurghadában található szállodákat, júniustól pedig külföldi vendégeket is fogad majd az ország. A hotelek május 15. és június 1. között maximum 25%-os töltéssel üzemelhetnek, júniustól maximum 50%-ra növelhetik a kapacitás-kihasználtságát. Egyiptomban jelenleg közel egymillió fő dolgozik a turizmusban, ugyanakkor csak akkor nyitják meg teljes mértékben az idegenforgalmi ágazatot, ha a járványügyi mutatók minden szempontból jól alakulnak.

(Forrás: Turizmus.com, mti)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Bérelj autót a Pelikánon keresztül! Kattints, válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Sziasztok! Bianka vagyok, a Comenius Egyetem végzős hallgatója. Életfilozófiám, hogy a kreativitás minden dolog alapja. Mindennek a jó oldalát keresem, tudatos optimistának tartom magam. Kultúra rajongó vagyok, szeretem az irodalmat és a balettet. Szeretek kirándulni, új embereket, helyeket megismerni, az olasz konyhát, szinte minden desszertet… Jógázom, és szinte mindig pötyögök valamit a klaviatúrán.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

NAP AJÁNLATA: Ciprusi utazás most 74 900 Ft-tól https://t.co/8EavlwB94NMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Friss: Srí Lanka augusztus elsejétől újra fogadja a turistákat! https://t.co/HvjaL5hSXXMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 óra
Új-Zéland sikere – száz napja nincs új koronavírus-fertőzött! https://t.co/H3yobmpUqgMennyi ideje jött ki ez a hír? 8 óra
A Mount Everest ősszel nyílik meg a nagyközönség számára https://t.co/27nkMARq4GMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
5 ok, miért érdemes meglátogatni a Bledi-tavat https://t.co/4W3KLWnXYmMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Tapintható misztérium, avagy a világ legszebb templomai (2. rész) https://t.co/jQxZLyirWRMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Athén – programok, látnivalók egy helyen! https://t.co/JMJ3Kvwx6uMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
FRISS HÍREK: Sárga besorolású lett Spanyolország https://t.co/cjamSfjbOQMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
Isteni partok, finom ételek – a Michelin-csillagos Málta! https://t.co/81kNucZqJwMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top