Connect with us

Hírek

Újra látogatható a franciák imádott, színpompás kertje

Újra látogatható a franciák imádott, színpompás kertje

Lassan egy éve, hogy nem lehetett megnézni Monet kedvenc helyét, most azonban újra látogatható a franciák imádott, festményeket ihlető színpompás kertje.

Az enyhítéseknek köszönhetően a több mint hat hónapig tartó bezárást követően végre újranyitott a franciák imádott, festményeket ihlető színpompás kertje. A kert a tervek szerint november 1-jéig mindennap 9:30 és 18:00 óra között. A látogatóknak kötelező a szájmaszk viselése és tartaniuk kell az előírt távolságot.

A Párizstól alig több mint egy órányi autóútra lévő Giverny 1883-ban lett a világhírű impresszionista festő, Monet otthona. A művész nagy becsben tartotta a kertet, a híres japán híd fölött virágzó gyönyörű fűzfákat állítólag saját maga ültette. A kert több mint két évtizeden át adott inspirációt számára, többek között a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban pihenő Híd a tavirózsák felett című képét is megihlette.

A festő kertje máig éppolyan tiszta kompozíciót jelent, mint egy tökéletes impresszionista kép, a színek változó összhangja csodálatos látványt teremt. A sokszínű virágpompát és a tavirózsákat pedig talán senkinek sem kell bemutatni.

A Franciaországba érkezőkre vonatkozó jelenlegi szabályok

Az EU állampolgárai számára jelenleg is szabad a belépés Franciaországba, de minden földi, légi vagy tengeri úton érkező külföldi és hazatérő francia számára kötelező egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt bemutatása (a 11 éven felüli belépőknek, tranzit esetén is). Ez várhatóan a közös EU-s kártya bevezetéséig azokra is vonatkozik, akik már két oltással rendelkeznek.

Kedvezményes repjegyek Franciaországba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top