Connect with us

Hírek

Új-Zéland az év legnagyobb részében zárva tartja majd a határait

Új-Zéland az év legnagyobb részében zárva tartja majd a határait

A koronavírus-járvány miatt Új-Zéland az év legnagyobb részében továbbra is zárva tartja majd határait. A miniszterelnök a nemzetközi oltási kampány körüli bizonytalansággal indokolta a döntést.

Új-Zélandon még tavaly február végén jelentették az első fertőzést. Márciusban a kormány már országos karantént vezetett be, és a határokat is lezárta. A miniszterelnök keddi sajtótájékoztatójan elmondta, az országban a héten regisztrált fertőzések, azt bizonyítják, hogy a veszély továbbra sem múlt el, így pedig a koronavírus-járvány miatt az ország az év legnagyobb részében továbbra is zárva tartja határait.

Hozzátette mindazonáltal, hogy Wellington fenntartja a külföldi turizmusra vonatkozó különleges megállapodást azon környékbeli országokkal, amelyekben a járványt sikerült visszaszorítani. Beleértve Ausztráliát is.

Az „utazási buboréknak” nevezett rendszer értelmében a két ország állampolgárainak nem kell karanténba vonulniuk egymás területére érkezve. Ám az Új-Zélandon újonnan igazolt fertőzést követően az ausztrál kormány e megállapodást felfüggesztette. Canberra döntése miatt Ardern sajnálatát fejezte ki, és leszögezte: Új-Zéland „ellenőrzése alatt tartja” a járványt.

Új-Zéland

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top