Connect with us

Hírek

Új múzeum nyílt Pompeji városában

Új múzeum nyílt Pompeji városában

Új múzeum mutatja be az elpusztult város történetét. Az Antiquarium, Pompeji városának történetét tárja a látogató elé az i.e. 4. századtól egészen a település Vezúv általi elpusztításáig.

79-ben a Római Birodalom egyik legnagyobb városa egy szempillantás alatt eltűnt a térképről. Pompeji kikötővárosát és lakosságát forró hamu és kő temette maga alá. A kutatóknak persze azóta sikerült óráról órára rekonstruálni a város pusztulásának a történelmét, de még mindig vannak felfedezésre érdemes titkok, így hétfőn új állandó múzeumot is avattak a romvárosban. Az Antiquarium, a legjelentősebb régészeti feltárások kincsein keresztül ad átfogó áttekintést a látogatóknak az ókori Pompeji fejlődéséről, és a város kapcsolatáról Rómával.

A múzeumban emellett olyan híres kincsek kaptak méltó bemutatóhelyet, mint az arany karkötők házának híres freskói, a Menander-ház ezüstkincsei, valamint a legújabb feltárások anyagai közül az Orion-ház stukkói vagy az úgynevezett kerti ház elefántcsontból, bronzból és kerámiából készült amulettjei.

Az Antiquariumot eredetileg Giuseppe Fiorelli építette a Vénusz-templom közelében 1873 és 1874 között. Az épületet a második világháború bombázásaiban komoly károk érték, az 1980-as földrengés után pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy be is kellett zárni. 2016-ban látogatóközpontként nyitották meg, majd az azóta elvégzett teljes körű felújítások nyomán Pompeji történetét elmesélő állandó múzeumot avattak fel benne.

Kedvezményes repjegyek Olaszországba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top