Connect with us

Magazin

Szeress bele a japán fővárosba: Tokió 10 legjobb látnivalója

Szeress bele a japán fővárosba: Tokió 10 legjobb látnivalója

Tokió az ellentétek és ellentmondások városa: egyik pillanatban hagyományokkal átitatott és visszafogott, a másikban villogó neon és élvonalbeli technológia keveréke jellemzi. De éppen ez teszi olyan különlegessé. Tekintsd meg, mit érdemes látni a világ egyik legvonzóbb városában!

Egyptair repjegy Tokióba:

Honnan? Budapestről

Kivel? Egyptair

Mikor? április – május között

Retúr repjegy turista osztályon, 1 átszállással Kairóban, 23 kg feladott poggyásszal.

Látogasd meg a Szenszódzsi templomot

A Szenszódzsi (Senso-ji) buddhista templom Aszakuszában, Tokió egyik leghagyományosabb negyedében található, s kétségkívül a város egyik legszebb látnivalója. A templomot Kannon-nak, az együttérzés buddhista istennőjének szentelték és i.sz. 645-ben építették. Annak ellenére, hogy többször is átépítésre került, a mai napig megőrzi eredeti megjelenését.

Szenszódzsi templom

Élvezd a természet és a művészet keverékét a Meidzsi-szentélyben

A Meidzsi császárnak és feleségének, Shoken császárnőnek szentelt csodálatos Meidzsi-szentély (Meiji Jingú) építése 1926-ban fejeződött be. Bár az eredeti építmény a második világháború során megsemmisült, 1958-ban újjáépítették, s ez továbbra is Tokió egyik legfontosabb vallási helyszíne. Egy 175 hektáros örökzöld erdő veszi körül, valamint egy „kívánságfa”, amelyre a látogatók felakaszthatják legmélyebb kívánságaikat.

Meidzsi-szentély

Fedezd fel a Sindzsuku Gjoen parkot

Sétálj át Tokió egyik legtörténelmibb földterületén, a Sindzsuku Gjoen parkon. Korábban a Naito család lakhelye volt az Edo-korszakban (17.-19. század), majd a császári családhoz került. Ma az egyik legszebb nemzeti kert japánban, amelyet 1949-ben nyitottak meg.

Sindzsuku Gjoen park

Vásárolj a Ginza kerületben

Ginza Tokió bevásárlónegyede, s olyan ikonikus, mint a New York-i Times Square, csak sokkal régibb. Valójában évszázadok óta ez volt az ország kereskedelmi központja, s itt kereszteződik öt ősi út, amelyek Japán nagyobb városait kötik össze. Hétvégén, amikor az összes üzlet nyitva van, Ginza a vásárlók paradicsomává válik. Ilyenkor az autós forgalom is le van tiltva, így a világ egyik legnagyobb gyalogos övezetét létrehozva.

Giza kerülete

Lesd meg a kilátást a Tokyo Skytree-ről

Az ország legmagasabb építménye és a világ legmagasabb szabadon álló tornya, a Tokyo Skytree 2012-ben fejeződött be, s gyorsan a város egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságává vált, köszönhetően az étterméből és a kilátójából nyíló panorámás kilátásnak.

Feltétlenül nézd meg a kisebb és sokkal régebbi Tokiói tornyot (Tokyo Tower) is, amely 1958-ban épült és egykor a város legmagasabb épülete volt.

Tokiói Skytree

Vess pillantást a Császári palotára (Kokyo)

A tokiói Császári palota a város Marunouchi negyedének legfőbb látványossága. Egy falakkal és vizesárokkal körülvett, gyönyörű 17. századi park egészíti ki. Szintén híres az épületbe vezető Nijubashi híd, amely a vízben való tükröződéséről kapta a nevét.

Nijubashi híd

Vessz el Yomiuriland-ban

Néha mindenki szeretne egy pillanatra újra gyermekbőrbe bújni, és Yomiuriland pontosan ezt biztosítja minden látogatójának 1964 óta. Ez a vidámpark 30 percre található Tokiótól, és több, mint 40 szezonális tevékenységet kínál – hullámvasutakat, fényshow-okat, körhintákat. A park egész évben nyitva tart, s minden évszakra tartogat valamilyen izgalmas újdonságot. A legtöbb utazó azonban a Bandit nevű híres hullámvasút miatt érkezik, amely a cseresznyefák tetején kígyózik.

Yomiuriland

Kóstolj friss halakat a Tsukiji halpiacon

Tsukiji a világ legnagyobb halpiacaként ismert. 2018 őszén áttelepült egy vadonatúj telephelyre, Toyosu-ba. A piac híres turistalátványossága a tonhalárverés, ahol a turisták és helyiek friss vagy fagyasztott tonhalakra licitálhatnak. Több száz nagy múltú étterem és üzlet gyűlik itt össze, élénk és autentikus piaci légkört létrehozva.

Figyeld a helyieket Yanesen környékén

Azok számára, akik szeretnék alaposabban és „kevésbé turistásan” is felfedezni Tokiót, Yanesen környéke tökéletes választás. Számos régi épület, történelmi templomok és szentélyek, egy retro bevásárlóközpont, valamint kis kávézók és éttermek rengetege vár rád. Mivel ide főleg csak a helyiek járnak, tökéletes helyszín az tokióiak valódi mindennapi életének megfigyeléséhez.

Yanesen környéke. Forrás: Shutterstock/iamshutter

Ismerd meg a pop-art királynőjét: Yayoi Kusama Múzeum

Yayoi Kusama híres japán kortárs művész, aki „pöttyös királynőként” ismert. Az elmúlt években számos nagy sikerű ideiglenes kiállítást rendezett Japánban. 2017 októberében azonban végre megnyílt saját állandó múzeuma is Tokió szívében, Szindzsuku környékén. Nagy népszerűsége miatt jegyeidet minél előbb vásárold meg.

Yayoi Kusama múzeum. Forrás: Shutterstock/KeongDaGreat

Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top