Connect with us

Hírek

Thaiföld: még több helyre érkezhetnek karanténmentesen a beoltott turisták

Thaiföld: még több helyre érkezhetnek karanténmentesen a beoltott turisták

A Bangok Post által közölt összefoglaló szerint hiába jelentenek naponta új fertőzötteket a távoli országban, az országnak enyhíteni kell a szigorításokon és meg kell nyitni a határokat a védőoltással rendelkező turisták előtt. Most már arról beszélnek, hogy együtt kell élni a Coviddal és az embereknek is tudni kell kezelni ezt a rizikót. Hamarosan tehát még több helyre érkezhetnek majd karanténmentesen a beoltott turisták.

Új stratégiát fogadott el hétfőn a thaiföldi Országos Fertőző Betegségek bizottsága (National Communicable Disease Committee – NCDC), amely értelmében Thaiföldnek meg kell tanulni együtt élni a Covid-járvánnyal. Bár ennél konkrétabb intézkedéseket még nem jelentettek be, az ország októbertől újabb területeket tervez megnyitni a phuketi tapasztalatok alapján.

Mint arról korábban beszámoltunk az ún. Phuket Sandbox modell értelmében az alacsony és közepes rizikójú országokból származó, vakcinált utasok karantén nélkül léphetnek be Thaiföldre. A látogatóknak azonban kötelező PCR-tesztet kell végeztetniük, amikor megérkeznek a phuketi repülőtérre, majd minden külföldi turistának a tartózkodása 6. és 12. napján újra PCR-tesztet kell végeztetnie. Csak azok a külföldiek utazhatnak tovább Thaiföld más részeire, akik legalább 14 éjszakát már eltöltöttek Phuketen.

Thaiföld

(Forrás: travelo.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top