Connect with us

Hírek

Július elsejétől Phuket megnyílik a már beoltott turisták előtt

Július elsejétől Phuket megnyílik a már beoltott turisták előtt

A Thai Turisztikai Hivatal az ún. Phuket Sandbox modellre hivatkozva bejelentette, hogy a korábbi tervekkel összhangban július elsejétől újra fogad külföldi turistákat az ország egyik legnépszerűbb üdülőhelye, Phuket. Azok a turisták, akik az összes szükséges koronavírus elleni oltást megkapták, karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be a szigetre.

Az ún. Phuket Sandbox modell értelmében az alacsony és közepes rizikójú országokból származó, vakcinált utasok karantén nélkül léphetnek be Thaiföldre. Az országok besorolását a Thai Egészségügyi Minisztérium rendszeresen frissíti. A turisták nemcsak Phuketre utazhatnak be szabadon, hanem a környező kisebb szigetekre – Ko Racha, Ko Maithon, Ko Kai és Ko He is. Július közepén folytatódik a turisztikai nyitás, akkortól Ko Samui, Ko Tao és Ko Phangan is látogathatóvá válik – olvasható a turizmus.com oldalán.

A látogatóknak kötelező PCR-tesztet végeztetniük, amikor megérkeznek a phuketi repülőtérre, majd minden külföldi turistának ezután a tartózkodása 6. és 12. napján újra PCR-tesztet kell végeztetnie. Csak azok a külföldiek utazhatnak tovább Thaiföld más részeire, akik legalább 14 éjszakát már eltöltöttek Phuketen.

A magyar utazóknak a következő dokumentumokat kell beszerezniük az utazás előtt:

  • belépési engedély (COE), amelyet a thai nagykövetség állít ki,
  • a WHO által jóváhagyott, érvényes Covid-oltás igazolása,
  • Covid-fertőzésre is kiterjedő utazási biztosítás, minimum 100 ezer dolláros fedezettel,
  • szállásfoglalási igazolás egy olyan szálláshelyről, amely rendelkezik az Amazing Thailand Safety and Health Administration (SHA Plus) engedélyével,
  • negatív Covid-teszteredmény, amely az indulás előtt maximum 72 órával készült,
  • érkezéskor kötelező letölteni egy értesítési alkalmazást.
Phuket

(Forrás: Turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top