Connect with us

Hírek

Teszt és karantén nélkül, szabadon utazhatnak a beoltott turisták Ciprusra

Teszt és karantén nélkül, szabadon utazhatnak a beoltott turisták Ciprusra

Szabadon utazhatnak a beoltott turisták Ciprusra. További jó hír, hogy májustól az Európai Unióban elfogadott vakcinák mellett, a Szputnyikkal oltottak előtt is szabad az út.

A ciprusi Egészségügyi Minisztérium február 27-én kihirdette a „traffic- light” rendszernek megfelelően az országok frissített listáját, tekintettel a repülőterek március 1-jei újra nyitására. Az egyes országokat az aktuális járványhelyzet alakulása szerint zöld, narancs vagy vörös zónába sorolják, az onnan való belépés eltérő szabályok szerint történik. Fontos, hogy mindhárom zónából kötelező 24 órával érkezés előtt kitölteni a Cyprus Flight Passt.

  • Aki a Cyprus Flight Pass iránti kérelmet nem elektronikus formában tölti ki, vagy anélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba. Kizárólag a platform műszaki meghibásodása, vagy karbantartás esetén, melyet hivatalosan a platformon jelentenek be, tekintenek el az elektronikus kitöltéstől és csak ebben az esetben fogadják el a kézzel kitöltött formanyomtatványt.

Az oltottság bár nem előfeltétele a beléptetésnek, ugyanakkor május 10-től az oltási igazolásokat is elfogadják az utazások megkönnyítése érdekében. Ennek értelmében aki az oltásokból megkapta az összes előírt dózist, tesztelés nélkül beléphet Ciprusra, függetlenül attól, hogy saját országa melyik zónába tartozik, ezzel összhangban karanténba sem kell vonulnia az illetőnek. Cipruson az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák mellett a Szputnyik oltásról szóló igazolást is elfogadják majd.

Fontos azonban, hogy az utazónak indulás előtt az angol nyelvű vakcinaigazolást fel kell tölteni a Cyprus Flight Pass felületre és meg kell adni bizonyos, az oltásra vonatkozó adatokat. Aki valótlan adatokat tölt fel a Ciprusra való megérkezést követően az büntetésre számíthat.

Ciprusra utazás

Kedvezményes repjegyek Ciprusra

(Forrás: Konzuli Szolgálat, turizmus.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top