Connect with us

Hírek

Idén is megnyílik a szomszédban a Tátrai jégtemplom

Idén is megnyílik a szomszédban a Tátrai jégtemplom

A Tátrai jégtemplom egy év után ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A páratlan csak tátrai jégből épített monumentális látványosság alkotóit idén a Szentpétervári Krisztus feltámadása templom inspirálta.

A Tátrai jégtemplom idén már a nyolcadik alkalommal nyílik meg a kíváncsi látogatók előtt. Alkotója a szlovák Adam Bakoš, akinek cseh és szlovák szobrászok is segítettek. A páratlan, csak tátrai jégből épített látványosság alkotóit idén a Szentpétervári Krisztus feltámadása templom inspirálta. A 12 méter magas építményhez összesen 1880 jégtömböt használtak fel, melyek össztömege 225 tonnát tett ki.

A monumentális látványosság naponta 9.00 és 16.00 óra között tart majd nyitva, a karácsonyi ünnepek idején azonban a nyitvatartást meghosszabbítják. Jó hír, hogy a jégtemplomba való belépés a látogatók számára ismét díjmentes. A jégtemplomot legegyszerűbben siklóvasúttal lehet megközelíteni Ótátrafüredből.

tátrai jégtemplom

„Hisszük, hogy ezen a télen is gazdag hóadományban lesz majd részünk, és a Magas-Tátra látogatói nem csak a jéggaléria művészetét élvezhetik, de a régió által kínált egyéb lehetőségeket is.” – nyilatkozta Lucia Blašková, a Magas-Tátra Régió Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.

A tátrai szállodák már fogadják az üdülési foglalásokat, intenzíven készülnek a téli szezon megnyitására, többségük idén a szállás árába beleszámolja a síbérletet is. A tanösvények és turistaútvonalak továbbra is szabadon igénybe vehetőek, a vállalkozók pedig fokozott figyelmet fordítanak az adott létesítményre vonatkozó higiéniai szabályok betartására.

Kirándulj velünk a Tátrában! Pihenj meg a havas csúcsok között a legjobb wellness hotelekben! FOGLALJ ITT


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top