Connect with us

Hírek

Egy presszókávé áráért vehetsz házat Szicíliában, Salemi városában

Egy presszókávé áráért vehetsz házat Szicíliában, Salemi városában

Új életet kezdenél? Itt a lehetőség! A meseszép környezetben fekvő szicíliai Salemi városában néhány tucat, kissé kopott, kissé romos ingatlant hirdetnek meg most árverésre egy eurós induló áron – írja a CNN Travel.

Meglehet, hogy a Covid-19 járvány visszafordíthatatlanul megváltoztatta a világot, de úgy tűnik vannak dolgok, amelyek megmaradnak. Lassan hagyománnyá válnak Olaszországban a pár euróért kínált házak, a legújabb ilyen kezdeményezés a meseszép környezetben fekvő Salemi városából származik, ahol néhány tucat, kissé romos állapotú ingatlant hirdetnek meg árverésre egy eurós induló áron. A város polgármestere, Domenico Venuti reméli, hogy a kezdeményezés új életet lehel majd a városkába, amelynek lakossága jelentősen csökkent, miután a szicíliai Belice-völgyet megrázó 1968-as szörnyű földrengés után közel 4000 ember hagyta el a térséget.

„Minden épület a városi tanácsé, amely felgyorsítja az eladást és csökkenti a bürokráciát” – nyilatkozta Venuti a CNN Travelnek.

Salemi

Az 1600-as évekre visszanyúló házak mindegyike a történelmi városközpont szívében fekszik. Többségük hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de néhányuk panorámás erkéllyel is el van látva. A járvánnyal kapcsolatos utazási korlátozások és intézkedések miatt a vevőknek nem szükséges személyesen jelen lenniük az ajánlattételnél. Ugyanakkor a szerződéskötés előtt mindenkinek be kell mutatnia a felújítással kapcsolatos terveit. Egy személy akár több házat is vásárolhat, de minden vevőnek háromezer euró (körülbelül 1,1 millió forint) kauciót kell fizetnie, amelyet visszatérítenek, ha a felújítás három éven belül befejeződik. Na mit szóltok? Ki csomagolna máris?

Salemi városkája

(Fotók forrása: shutterstock.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top