Connect with us

Magazin

Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani

Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani

Tarts velünk, megmutatjuk mennyi látnivaló van az olasz „csizma lábujjánál„, vagyis a Földközi-tenger legnagyobb szigetén. Cikkünkben hasznos tippeket találsz Szicília kincseiről, pontosabban Palermoról, Cataniaról és Trapaniról. Nem mellesleg, akciós repjegyeket is várnak rád…

Palermo

Kezdjük Palermo egyik leglátogatottabb műemlékével, a normann palotával (olaszul Palazzo dei Normann). Csak hogy tudd, Palermói Királyi Palotának is nevezték.

A palota ékköve a Palatinus-kápolna. Ez Palermo legszebb bizánci kápolnája.

A normann palota mellett megtalálhatod a San Giovanni degli Eremiti templomot, amely híres élénkvörös kupoláiról.

Normann palota

Nem messze a normann palotától, menj fel a Via Vittorio Emanuele utcán, és megtalálod Palermo második kötelező műemlékét: a Palermói Katedrálist. Meglátogathatod a kriptát , és megtekintheted a királyok és királynék sírjait, beleértve II. Roger király sírját is. Valamint itt található a székesegyház kincstára is, amely a 12. századi királyi ékszergyűjteményt mutatja be. Mindenképp mássz fel a tetőre, a kilátás megéri a fáradtságot!

Ha még több kultúrára vágysz, irány a Palermo Regionális Régészéti Múzeum. 3 emeletén truszk, római, egyiptomi és görög alkotások lenyűgöző gyűjteménye található, amelyek egy része a híres Selinunte templomról származik.

Ha szereted a szokatlan dolgokat, a palermói kapucinus katakombákat ne hagyd ki! Eredetileg csak szerzeteseket temettek el a kapucinus kolostor katakombáiban. De ahogy telt az idő, sok szicíliai, többnyire nemesi családból származó, kérte, hogy pont itt helyezzék öket végső nyugalomba. Ma a katakombák közel 8000 múmiát számlálnak, és több részre oszlanak: szerzetesek, nők, férfiak, gyerekek stb. A kiszárítási és balzsamozási eljárásnak köszönhetően a testek nagyon jól megőrizték állapotukat.

Gyermekek mumifikálódott maradványai a Palermói kapucinus kolostor katakombáiban.

Palermo városa tele van palotákkal, a legfőbbek a következők:

 • Gangi palota : Ez a fényűző építmény ismerős lehet Luchino Visconti „Leopárd” című filmjéből is. A Gangi család ma is itt él, így a palota megőrizte minden egykori pompáját. 
 • Chiaramonte Steri palota: több mint 150 éve az Inkvizíciós Bíróság székhelye volt. Továbba megtekinthetők a börtöncellák, amelyeket a foglyok által vérükkel és vizeletükkel készített graffiti borítanak.
 • Mirto palota: Pompás rezidencia autentikus díszítéssel és eredeti bútorokkal. 
 • A Zisa palotában található az Iszlám Művészeti Múzeum 

Ha palotákon kívül templomok is érdekelnek, Palermo a te helyed. A város kedvelt templomainak listája a következő:

 • Admirális Szt. Mária társkatedrális (Martorana) : csodálatos arany mozaikjairól híres
 • A San Cataldo templom egyátalán nem úgy néz ki, mint egy keresztény épület!
 • Santa Caterina templom, egy csodálatos barokk templom
 • Santa Maria della Catena 
 • A Gésu-templom, Palermo legnagyobb barokk épülete
 • Szent Dominik templom
 • San Antonio Abate templom
 • Palermói Szent Máté templom
 • Carmine Maggiore templom
Admirális Szt. Mária társkatedrális (Martorana)

Ha kedvet kaptál Szicíliához, foglalj itt:

Catania

Itt körutad mindenképp a Piazza Del Duomo-n kezd, mely a város szíve. A tér közepén látható Elefánt-kút a legenda szerint képes lecsillapítani az Etna vulkán haragját.

A szökőkút mögött található a Catania – székesegyház, amely a hét minden napján ingyenesen látogatható. A katedrálisban látható Vincenzo Bellini, a híres klasszikus zeneszerző sírja is.

Catania – székesegyház

A Piazze Del Duomo-tól sétálj el a Via Etnea-ra az út végén, ha tiszta az idő, megláthatod a híres vulkán sziluettjét, az Etnát .

A Via Etnan található a Villa Bellini kertje, mely este 10 óráig várja látogatókat. A park tökéletes kikapcsolódást nyújt a város nyüzsgő forgatagától.

Bellini kertje

Templomból Catanián sincs hiány, a Via Crociferi-t nyugodtan nevezhetnénk a templomok utcájának. Egy utcán 4 templomot is meglehet csodálni:

 • A San Francesco templom: óriási kandelábereiről híres
 • San Benedetto, állítólag egy éjszaka alatt épült
 • Szent Benedek tiszteletére szentelt San Benedetto templom
 • San Giuliano templom
 • San Nicolo all’ Arena templom: természetesen nem a legszebb, mivel az építkezés soha nem fejeződött be.
San Francesco templom

Az Ursino kastély egy ősi normann erőd, amely ma a Városi Múzeumnak ad otthont. Látogatása ingyenes, a kastélymúzeumban fontos régészeti gyűjtemény található, amely kerámiavázákból, szobrokból és számos festményből áll.

A végére hagytam a legjobbat, Cataniaból számos társaság kínál egynapos kirándulásokat az Etnára. Bár az utat megteheted magad is busszal, biztonsági szempontból mindenképp ajánlanám, hogy inkább túraszervezővel menj.

Etna

Trapani

Trapaniról a két tenger városáról, egy korábbi cikkünket itt találod. Igazi gyalog bejárható kis város, melynek a környéke is tartalmaz izgalmas meglepetéséket.

Trapani


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

 • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
 • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
 • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top