Connect with us

Magazin

Trapani – A két tenger városa (repjegy 18 490 Ft-tól)v

Trapani – A két tenger városa (repjegy 18 490 Ft-tól)v

Trapani az azonos nevű régió fővárosa, mely Szicília nyugati részén található. Elhelyezkedése irigylésre méltó – a Földközi-tenger és a Jón-tenger között, az Erice-hegy alatt, Selinunte régészeti lelőhely közelében, az Egadi-szigetek előtt fekszik. Most szomszédjainktól te is könnyen és olcsón meglátogathatod!

Az évek során a város virágzó gazdasági csomóponttá alakult, melyet a sóbányászatnak, a kékúszójú tonhal halászatának és a márványexportnak köszönhet. A kultúrában is nagy szerepet játszik a város, itt található Szicília egyik legrégebbi középiskolája, számos könyvtárral és múzeummal büszélkedik. A városon látványos nyomot hagytak a különböző civilizációk, mint építészeti, mint művészeti szempontból. Legrégebbi és legjellegzetesebb utcák: Via Garibaldi, Corso Italia és Corso Vittorio Emanuele.

Olcsó repülőjegyek Trapaniba Pozsonyból:

6 hely, amit muszáj megnézned Trapaniban:

Az óváros

A legjobb a városban az, hogy nyugodtan átsétálhatod gyalog. Ha lustának érzed magad hozzá, szedd össze magad! Megéri, a szűk kis utcák és az impozáns templomok el fognak varázsolni téged is.

Épületek az óvárosban, amelyek mellett nem lehet csak úgy elsétálni:

  • Ligny torony
  • Agostino Pepoli Múzeum
  • Szent Bazilika Lawrenca
  • A lelkek temploma a purgatóriumban
  • Kortárs Művészeti Múzeum
  • Szaturnusz szökőkútja
  • Dupla Óratorony
Óratorony olasz zászlóval Trapani központjában

Ha bírja az orrod, látogass el a halpiacra, ha nem, akkor sétálj el a Villa Margherita Parkba.

Trapani húsvéti ünnepsége is messze földön híres, ez Szicília legrégebb óta létező vallásos ünnepe. A misztériumok körmenete Nagypénteken legalább 16, de akár 24 óráig is eltarthat. Ez a körmenet több, mint 400 éve Krisztus szenvedését és halálát ábrázolja a delle Anime del Purgatorio templomban őrzött 20 szobor révén.

A sziklákra épült falu, Erice

A görög legendák szerint a sziget ura Afrodite óriás fia, Erix volt. Valahogy el is tudom hinni. A középkori falu több, mint 750 méterrel a tengerszint felett fekszik, egy sziklán. Innen csodálatos kilátás nyílik Trapanira és az Egadi-szigetekre. Ez az egyik legszebb kilátást nyújtó hely Szicíliában.

Trapaniból autóval 30 perc alatt, felvonóval 10 perc alatt lehet eljutni ide. A faluban számos romantikus kávézó, étterem és cukrászda található. Ezenkívül itt található a Castello di Venere is.

Favignana

A Favignana-sziget egyike a három Egadi-szigetnek, és Favignana ezek közül a leglátogatottabb. Legegyszerűbben ide Trapani kikötőjéből, hajóval tudsz eljutni, nagyjából 30 perc alatt.

Látogasd meg a két történelmi épületet, a Palazzo Florio-t, amelyben a városháza található, és a Tonnara-t, a híres régi tonhalgyárat. Ne hagyd ki a gyönyörű türkizkék vízzel és fehér homokkal rendelkező strandokat és öblöket sem. Ide tartozik a Cala Rossa, a Lido Burrone, a Cala Azzurra és a Cala Rotonda.

Cala Rossa, Favignana egyik leggyönyörűbb öble

Levanzo

Levanzo az Egadi-szigetek közül a legkisebb, területe mindössze 6 km², de a Genovese őskori barlangja és a csodálatos nyugodt légkör miatt érdemes meglátogatni. Trapaniból 25 perc alatt, Favignana szigetéről hajótaxival 10 perces hajóúttal lehet ide jutni.

A Levanzo-sziget kikötője

Marettimo

Ne hagyd ki Marettimo szigetét, amely az Aegadi-szigetek legtávolabbi és egyben legkevésbé turisták által látogatott szigete. Itt gyönyörű öblökben úszhatsz, vagy ellátogathatsz a karsztbarlangokhoz.

Látogasd meg Punta Troia kastélyát is, amely a francia forradalom idején börtön, a második világháború végén pedig távirat állomás volt. A 9. századi felépítése óta rengeteg legenda övezi. Az egyik szerint volt egyszer két nővér, akik szerelmesek voltak a kastély hercegébe. Azonban a szerelmi háromszög szörnyű véget ért – féltékenység és testvérgyilkosság. Ma lelkük a kastélyban vándorol, és egyesek szerint néha hallani a kiáltásukat.

Punta Troia kastély Marettimo szigetén

Sóút

Trapani régió legnépszerűbb látnivalója a Trapanitól Marcalig vezető sóút vagy via del sale. A vízben tükröződő só őrlésére használt sómalmok és régi szélmalmok látványa egyszerűen pompás.

A sótartók természetvédelmi területen találhatóak, ami lehetővé tette néhány malom helyreállítását. Legtöbbjük azonban már nem működik, vagy csak kis mennyiségű hagyományos termelésre használják.

Naplemente a Trapani mellett található sótárolók felett


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (2 votes)
Kattintson a megjegyzésre
To Top