Connect with us

Hírek

Szaúd-Arábia beutazási tilalmat rendelt el

Szaúd-Arábia beutazási tilalmat rendelt el

Szaúd-Arábia Egészségügyi Minisztériuma 2021.02.03. 21:00 órai kezdettel, a koronavírus új variánsai elterjedésének megfékezése céljából, ideiglenes intézkedéseket vezetett be.

Szaúd-Arábia átmenetileg beutazási tilalmat rendelt el a következő országokból érkezőkkel szemben: Argentína, Egyesült Arab Emírségek, Németország, Egyesült Államok, Indonézia, Írország, Olaszország, Pakisztán, Brazília, Portugália, Egyesült Királyság, Törökország, Franciaország, Libanon, Svájc, Svédország, Dél-Afrika, India, Egyiptom és Japán.

Az intézkedés mindazokra is kiterjed, akik a Szaúd-Arábiába való belépést megelőző 14 napban a fent említett 20 országban tartózkodtak, átutaztak vagy tranzitáltak. Kivételt a korlátozás alól csak a szaúdi állampolgárok, diplomaták, és az egészségügyi dolgozók és családtagjaik képeznek, de őket is 14 napos karanténkötelezettség terheli a Szaúd-Arábiába történt belépésük után.

A 2020.12.21-én, a COVID-19 vírus új változatának nagy-britanniai megjelenése nyomán hozott teljeskörű beutazási tilalmat 2021.01.03-i hatállyal megszüntették. Azaz a fennmaradó országokból (pl: Magyarország) érkező állampolgárok jelenleg megérkezésüket követően 3 napig házi karanténra kötelezettek, majd negatív PCR teszt birtokában hagyhatják el azt. Ezen túlmenően kötelezővé tették a Tawakkalna alkalmazás letöltését. Országszerte a legtöbb bevásárlóközpontban és nyilvános létesítményben a belépés csak az applikáció letöltését követően lehetséges.

Szaúd-Arábia

Az országban korábban, 2021. január 8-án a lezárt szaúdi-katari szárazföldi határokat is újra megnyitották, emellett Szaúd-Arábia megnyitotta légterét is a katari járatok (Qatar Airways) számára. A szaúdi-katari Salwa szárazföldi határátkelő szaúdi oldalán COVID-19 tesztállomást állítottak fel, ahol a belépő katariakat, külföldieket tesztelik, majd a negatív eredményt követően nyilatkozatot kell aláírniuk és legalább 3 napot karanténban kell eltölteniük.

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top