Connect with us

Hírek

Seychelle-szigetek: az egyik legbiztonságosabb úti cél lesz márciusban

Seychelle-szigetek: az egyik legbiztonságosabb úti cél lesz márciusban

Amit az ember egy csodás trópusi szigettől elvárhat, azt Seychellen megtalálja. Különösen most, ha biztonságos úti célt keres magának. A világon elsőként ugyanis itt érhetik el a koronavírus elleni hatékony védelmet jelentő nyájimmunitást.

Végre elérkezett a március, és vele együtt a tavasz ígérete is. Mostanra már valószínűleg mindannyian belefáradtunk a hidegbe, a szürkeségbe és alig várjuk már, hogy minden kivirágozzon és újra életre keljen. A járvány azonban jelentősen átírta a terveket és a szabad utazás lehetőségét. Mégis, vannak országok, amelyek még a jelenlegi bizonytalan időkben is kitesznek magukért és biztonságos úti célként szerepelnek az utazási radarokon.

Ilyen a Seychelle-szigetek is, ahol a világon elsőként érhetik el a koronavírus elleni hatékony védelmet jelentő nyájimmunitást.

„Az ország januárban indította el az oltási programot, és mostanra már az emberek több mint 44 százaléka megkapta a kínai Sinopharm vakcina második adagját is. Ezenkívül oltunk AstraZeneca vakcinával is. Úgy számolunk, hogy március közepére elérhetjük a nyájimmunitást, és akkor újraindíthatjuk az idegenforgalmat” – nyilatkozta nemrégiben a mintegy százezer lakosú Seychelle-szigetek elnöke, Wavel Ramkalawan.

Seychelle-szigetek

A nyáj- vagy másképpen közösségi immunitás mértékét a koronavírus járvány esetében a szakemberek 70 százalékra becsülik, amihez a Seychelle-szigeteken már csak valamivel több, mint 20 ezer embert kell beoltani.

A Seychelle-szigetek mindenki számára nyitva áll március 15-től

A Seychelle-szigeteki Egészségügyi- és Külügyminisztérium nemrégiben bejelentette, hogy újra fogadnak turisztikai célú beutazókat. A népszerű nyaralóhely tehát nyitva áll a turisták előtt, de csak bizonyos feltételek betartása mellett. Példának okáért, a légi úton érkező utasoknak már az utazás megkezdése előtt (check-in) maximum 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. 

Magyarországról jelenleg (sajnos) nem lehetséges a belépés, csak bizonyos országból érkezőknek. A listát azonban, hetente frissítik az aktuális adatok alapján.

Azon beutazók azonban, akik hiteles papírokkal tudják igazolni, hogy a Covid-19 elleni oltás mindkét adagját megkapták, illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet is fel tudnak mutatni, állampolgárságuktól és érkezési országuktól függetlenül szabadon és karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak az országba.

Seychelle-szigetek

(Forrás: apnews.com)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top