Connect with us

Hírek

Seychelle-szigetek: a belépéshez elegendő egy PCR-teszt és egy regisztrációs űrlap

Seychelle-szigetek: a belépéshez elegendő egy PCR-teszt és egy regisztrációs űrlap

A Seychelle-szigetek egzotikus szigetcsoportja 2021. március 25. óta nyitva áll a turisták előtt. A beutazási tilalom csak azokra az utazókra vonatkozik, akik 14 nappal az országba való belépés előtt meglátogatták Brazíliát, Indiát, Bangladest, Nepált vagy Pakisztánt. A magyar turisták egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában utazhatnak a Seychelle-szigetekre. Sőt az új feltételeknek köszönhetően egyéb korlátozás vagy karantén nélkül nyaralhatunk. A feltételeket fokozatosan enyhítik…

Advertisement

Az új intézkedések a látogatók számára hozzáférést biztosítanak a szálloda minden közös helyiségéhez, beleértve a bárokat, úszómedencéket, gyógyfürdőket és gyerekklubot is. A látogatóknak azonban gondoskodniuk kell arról, hogy a szállásfoglalást csak engedéllyel rendelkező létesítményekben, ill. a közegészségügyi hivatal által tanúsított szállodákban teszik meg. Az üzletek és a kaszinók este 7 órakor zárnak. A bárok és éttermek 22:00 óráig vannak nyitva. A strandokon tartózkodók száma is korlátozott. Minden más intézkedés változatlan marad.

PCR teszt és regisztráció az indulás előtt

Az indulás előtt az utasoknak ki kell tölteniük egy regisztrációs űrlapot: https://seychelles.govtas.com/. A felnőtt űrlap díja 10 euró, a gyermekeké 5,40 euró. A regisztrációt azonban csak akkor lehet elvégezni, ha a PCR teszt eredménye már negatív – ezt ugyanis fel kell tüntetni.

Továbbá az utasoknak érvényes utazási biztosítással kell rendelkezniük, amely szükség esetén fedezi a COVID-19 tesztelést, a karantént és az egészségügyi ellátást is a Seychelle-szigeteki tartózkodásuk alatt.

A Seychelle-szigetekről való induláshoz nincs szükség PCR-vizsgálatra. A légitársaság azonban ezt megkövetelheti, ezért érdemes utazás előtt leellenőrizni, hogy milyen feltételek mellett repülnek az egyes társaságok.

A három fő szigeten (Mahe, Praslin és La Digue) a PCR-teszteket vizsgáló laboratóriumok rendelkezésre állnak a látogatók száméra. További információ: https://advisory.seychelles.travel.

Március 30-án a lakosság 91%-át oltották be az első dózissal, a lakosság több mint fele már a második adagot is megkapta. A szigetországban az év folyamán több esetet regisztráltak, de ez néhány héten belül stabilizálódott, és létrejött az ún. nyájimmunitás.

Belépés feltételek a Seychelle-szigetekre:

  • A világ minden tájáról érkező turisták állampolgárságuktól és oltásuktól függetlenül utazhatnak a Seychelle-szigetekre – nincs helyszíni karantén vagy további PCR-teszt.
  • Március 25-től megszüntették az Európából érkező utasok beutazására vonatkozó összes korlátozást, és a beutazáshoz nincs szükség oltásra.
  • Szükséges egy negatív PCR-teszt, online regisztráció, jóváhagyott szálláson való szállásfoglalás és érvényes utasbiztosítás.
  • Hazaindulás előtt nem szükséges PCR- vagy antigéntesztet végezni, de egyes légitársaságok megkövetelhetik (további információ a cikk alatt)

Mi a teendő indulás előtt?

Először is le kell foglalni a tartózkodás teljes időtartamára a repjegyet és a szállást, vagy egy teljes utazási csomagot utazási irodán keresztül. Mielőtt felszállnál a Seychelle-szigetekre induló járatra, elegendő egy utasbiztosítással rendelkezned, valamint egy angol nyelvű negatív PCR-teszt eredményével (nem régebbi, mint 72 óra).

Legalább három nappal az indulás előtt regisztrálni kell: https://seychelles.govtas.com/.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre

"Boldogságot pénzért venni nem lehet, de repülőjegyet igen, és az már majdnem ugyanaz." Az utazásba gyorsan beleszerettem, még talán gyerekkoromban, majd az egyetemi tanulmányaim során a Repjegykirály csapatában találtam magam. Ha időm engedi, imádok új helyeket felfedezni, de számomra Olaszország a legnagyobb szerelem, ahova mindig nagy lelkesedéssel térek vissza.

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

EXPO 2020 az egész családdal: a gyerekek az Emirates-szel Dubajba 75%kedvezménnyel repülnek! https://t.co/9cm2LwwoyCMennyi ideje jött ki ez a hír? 15 óra
Cancún akciós repjegy Berlinből most 89 900 Ft-tól https://t.co/CNCxQtEPkhMennyi ideje jött ki ez a hír? 16 óra
Isztambul a Pegasus Airlines légitársasággal, repjegyek Budapestről 33 900 Ft-ért! https://t.co/RS2VLkRX8TMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
LOT: Budapestről Srí Lankára 189 900 Ft-tól (2 akciós repjegy) https://t.co/VnIUc8D2BCMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az oltott turisták november 8-tól utazhatnak az USA-ba! Elfogadják a WHO által elfogadott oltásokat https://t.co/fQddTw0vFMMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Ezt nézd: Turkish Airlines repjegyek most 144 900 Ft-tól! https://t.co/mxgROtNr8yMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Utazás Dubajba a 3* Rove La Mer hotelben most 179 900 Ft-tól https://t.co/DqOIaf8Rp4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
10 erős érv, miért szeretjük a flydubai-t. Spoiler: wifi, ingyenes biztosítás, csillogás https://t.co/hH6uxN7Xd4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 hét
NAP AJÁNLATA: Családbarát vakáció Egyiptomban? 5*-os pihenés Makadi Bay-en 153 270 Ft-ért https://t.co/sxq5ZEN9dBMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
A sarki fény nyomában: Izland Bécsből 22 050 Ft-tól https://t.co/deVjQPcMxMMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top