Connect with us

Hírek

Rövid: a világ legrégebbi trópusi esőerdeje most visszakerül az őslakosokhoz

Rövid: a világ legrégebbi trópusi esőerdeje most visszakerül az őslakosokhoz

A világ legrégebbi trópusi esőerdeje most visszakerül az őslakosokhoz. Az ausztrál Daintree, amely az UNESCO Világörökség részét képező, több mint 180 millió éves erdő, ezentúl a keleti Kuku-Yalanji nép kezeli majd a queenslandi kormánnyal együtt.

Az ausztrál Daintree, a világ legrégebbi trópusi esőerdeje most visszakerül az őslakosokhoz. Az erdő mellett több queenslandi nemzeti park is az őslakosokhoz kerül, mint a Cedar Bay (Ngalba Bulal), a Black Mountain (Kalkajaka) és a Hope Islands, amelyek együttesen több mint 160 000 hektárt tesznek ki.

A Nagy-korallzátony mellett található Daintree egyébként Ausztrália egyik legnagyobb turisztikai vonzereje, mely ősi ökoszisztémájával és természetes szépségével, vad folyóival, vízeséseivel, szurdokaival és fehér homokos strandjaival csábítja a látogatókat.

(Forrás: travelo.hu)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top