Connect with us

Hírek

15 év után újra megtekinthető Róma első császárának mauzóleuma

15 év után újra megtekinthető Róma első császárának mauzóleuma

Több évtizedes elhanyagolás után helyreállították az ókori Róma egyik legfontosabb műemlékét, az első római császár Augustus mauzóleumát. A monumentális építményt közel 15 éves helyreállítás után nyitják meg.

Advertisement

Augustus császár uralma alatt a Római Birodalom virágázását élte: számos hódítással büszkélkedhetett, a tartományok és Itália gazdasága töretlenül fejlődött, megindult a birodalom romanizációja. Épp ezért volt szörnyű, hogy mauzóleuma hosszú időn át állt elhanyagoltan Róma városában. Közel 15 éves helyreállítás után azonban, 2021. március 1-jén újra megnyílik a nyilvánosság előtt. A belépőjegyek 2021. április 21-ig ingyenesek lesznek, de előre le kell azokat foglalni. Ezt követően csak Róma lakói léphetnek be ingyen. 

A Mauzóleum egyike Augustus legkorábbi építményeinek, de ez a legnagyobb római sírépítmény is, amit valaha építettek. Hivatalos neve eredetileg “tumulus Iuliorum” volt, ám a korabeli szóhasználat alapján az Augustus-mauzóleum elnevezés vált általánossá. A mauzóleumot eredetileg Augustus családi temetkezési helyéül szánták, később azonban más dinasztiák tagjai is használták. Elsőként Augustus vejét, Marcus Claudius Marcellust temették el itt, utolsóként pedig Iulia Domna császárnőt, Septimius Severus feleségét.

Róma

Az idő vasfoga nem kímélte a történelmi örökséget: a 12. században a Colonna család számára szolgált erődítményül. A 16. században a belső térben kertet alakítottak ki, a 18. században pedig amphitheatrumot létesítettek itt bikaviadalok számára. A 19. század folyamán színházként szolgált, 1907-től pedig hangversenyteremként működött. Ma megújult külsővel, múzeumként áll egy ciprusokkal és örökzöld fákkal beültetett tér közepén.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 23 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top