Connect with us

Magazin

Kényelmes privát szféra, minőségi bor. Az 5* Qatar Airways business osztálya

Kényelmes privát szféra, minőségi bor. Az 5* Qatar Airways business osztálya

Kitalálod, hogy a Skytrax értékelése szerint melyik légitársaság rendelkezett 2019-ben a világ legjobb business osztályával? Persze, hogy kitalálod. Hiszen bizonyára már a cikk címéből rájöttél, hogy ma a Qatar Airways business osztálya kerül terítékre. Azonkívül, hogy az üzleti osztálya ilyen elismerésre méltó címet kapott, a Qatar Airways a múlt év legjobb légitársasága is lett az egész világon. Most nem azt fogjuk megnézni, hogy megérdemelte-e ezt az értékelést, mert erre már tudjuk az egyértelmű választ: IGEN. Szóval, ismerkedjetek meg: kedves Olvasónk, ez itt a Qatar Airways business osztálya.

Advertisement

Ülések? Inkább „privát tér”

Talán úgy tűnik, hogy az ülések állíthatósága csak egy pici előny a repülőgéppel való utazás során, sokak számára ez a legfőbb oka annak, miért is választják turista osztály helyett a business-t. Ezért, ma már ezt a tényezőt szinte természetesnek vehetjük, hogyha klasszikus légitársasággal utazunk valamilyen magasabb fedélzeti szinten. Már csak az adott társaság kreativitásán múlik, hogyan teszik még attraktívabbá ezt a kényelmi faktort. A Qatar Airways légitársaság a „diszkréció” mellett tette le a voksát.

Az utasok az ülésüket egyszerűen és egy pillanat alatt tudják átváltoztatni elegáns irodává vagy otthonos minihálószobává. Mindemellett a fedélzeti csomagjukat egy saját ülésükhöz tartozó terjedelmes térnek köszönhetően maguk mellett tudhatják a repülés kezdetétől a végéig. A világítás kimondottan kellemes, de praktikus funkciója is van: a LED lámpák úgy vannak beállítva, hogy segítenek fokozatosan ráhangolódni az időeltolódásra. Ja, és hogy el ne felejtsük: a Qatar Airways légitársaság business osztálya megkapta a „világ legjobb ülései” díjat is a Skytraxtól.

Pamutpizsama vagy ráncmegelőző krém? Igen, kérek szépen.

Kényelmi csomagok rajongói, figyelem! A Qatar Airways business osztálya egy Castello Monte Vibiano Vecchio márkájúval látja el az utasait. Egy ajakbalzsamot, egy frissítő arcpermetet és egy ráncmegelőző krémmel gazdagítja majd a kozmetikai felszerelésedet. Ha az utadat alvással szeretnéd tölteni, a pizsamádat nyugodtan felejtsd a feladott bőröndödben, mivel egy pamutpizsamát is kapsz majd puha papuccsal.

A materiális kedveskedésben azonban nem merül ki a Qatar Airways magas szintű vendégszeretete. Ha a luxuskozmetika illata és a simogató matériák érintése nem elégíti ki az elvárasaidat ezen a téren, akkor az utaskísérők őszinte figyelme és szakértelme biztosan nem hagy majd hidegen. Minőségben a kilencedik helyet foglalták el a világ összes légitársaság légi utaskísérői között.

A képernyő szuper. Vagyis mindkettő.

Némely repülőgépen (A350, A380 a B787) ugyanis a fedélzeti szórakoztatórendszerbe két képernyőn keresztül is bejuthatsz. Például, amíg arra vársz, hogy a filmed lejátszása elinduljon az előtted lévő monitoron, valamilyen játékkal szórakoztathatod magad a telefonodon. A tartalomért, azaz választékért az Oryx One innovatív rendszer gondoskodik. Hallgathatsz zenét, játszatsz, tévézhetsz és persze rengeteg film is a rendelkezésedre áll, pontosan 560 és 30 különböző nyelven. A légitársaság hivatalos weboldalán a januári toplista margójára a következő videóra bukkantunk:

https://www.qatarairways.com/content/dam/images/ife/homepage/qr-01-20.mp4?_=1

Lenni = enni. Ennyi.

Azt, ami a Qatar Airways konyhájából kerül az egészen széles tálcádra, így lehetne jellemezni: finom ételek professzionális szakácsoktól és minőségi borok. A fedélzeti gasztronómiai élmény egyik stabil pontja a friss, kézműves péksütemény vajjal és olívaolajjal. De nyugi, kapsz majd rendes meleg ételt is, mely előételből, főfogásból és desszertből áll. Ha A380 típusú repülőgéppel utazol, különféle különlegességeket is megkóstolhatsz wasabis garnélaráktól kezdve báránybordán keresztül kreatív egyharapásos falatokig… Ezt a mennyországot a repülőgép lounge-jában (szalonjában) keresd.

A Qatar Airways speciális desszertje 2019 decemberében. A fénykép forrása: https://www.facebook.com/qatarairways/

Királyi kényelem. És mi még?

Összegezzük. Nemcsak, hogy a repülőgépet frissen, fáradtság érzete nélkül hagyod el, hanem a búcsú egyenesen nehezedre esik majd. Azonkívül, hogy a fedélzeti szórakoztatórendszer megsokszorozza a Qatar Airways iránti szerelmedet, egy igazi gasztronómiai élménnyel is gazdagodsz majd. De ezek a „luxuselőnyök” más, praktikusabb jellegű pluszokkal is kiegészülnek, melyeket a repülőjegyed ára nem tartalmazná, amennyiben turista osztályon utaznál. Ilyen például a módosított poggyászlimit.

Ha a business osztály utasainak egyike vagy, több dolgot is csomagolhatsz utazásodra. A pontos számok az adott úti céltól függenek, ám a legtöbb esetben 2 darab 32 kg súlyú bőröndöt vihetsz magaddal. Ez azt jelenti, hogy kapsz majdnem 20 kg plusz súlyt a turista osztállyal szemben.

A fénykép forrása: https://www.facebook.com/qatarairways/

Ez még mindig nem minden. Ahelyett, hogy egyik reptéri boltból a másikba dobna be az unalom, vagy hagynád magad sodortatni a tömeggel egy büfé pultja előtt, harcolva a túlérésért, business váróban töltheted az idődet királyi kényelemben. Ezeknek a listáját itt találhatod meg.

A cím mögötti fénykép forrása: https://www.facebook.com/qatarairways/

Kattintson a megjegyzésre

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hosszú hétvége Prágában már 18 435 Ft-tól https://t.co/JmsYi6EPl6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 26 perc
Utazz a zöld zónába: Spanyolország repjegyek 11 070 Ft-tól! https://t.co/wpIZzFVZpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Ciprusra utazók figyelmébe: a beutazás feltételeiről! https://t.co/XJ3G9q8doIMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
NAP AJÁNLATA: Nyaralj a ciprusi tengerparton 75 900 Ft-tól! https://t.co/qAZdJpgRR2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
Magyarország szigorítja az országba történő belépés szabályait! https://t.co/1f4J8Noj1MMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Törökországban nyaralnál? Megteheted! Július 15-től újra repül Budapestre a Turkish! https://t.co/OuhvwMdukkMennyi ideje jött ki ez a hír? 4 nap
Egyedülálló olasz kincsek elsőrangú utazási csomagokban! https://t.co/Ic0NXAABhzMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Kikapcsolódás a felhők között 35 900 Ft-tól https://t.co/tlKQIDk9VZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Friss: július 16-tól újra repül Budapest és London között a British Airways! https://t.co/tj5swD3koSMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Görög repjegyek a főszezonban most 9 900 Ft-tól! https://t.co/OQhutUSAk6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top