Connect with us

Hírek

Portugália lezárja határait a külföldi turisták előtt

Portugália lezárja határait a külföldi turisták előtt

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legújabb adatai alapján lakosságarányosan Portugália áll az élen az új esetek számát tekintve az Európai Unióban. A kormány a napokban drasztikus utazási korlátozásokat rendelt el január 31-től február 14-ig tartó érvénnyel.

Különösen rossznak nevezte a portugál kormányfő az országban uralkodó járványhelyzet. António Costa elismerte, hogy a kabinet hibát követett el azzal, amikor a téli ünnepek idején enyhített a szigorításokon. További gond, hogy megjelent a vírus brit mutációja is. Szakértők szerint Portugália a tipikus példája annak, hogy hogyan nem szabad a járványt kezelni.

Az új intézkedésekkel megtiltották a külföldi utazásokat. A portugál állampolgárok csak kivételes esetben hagyhatják el az ország területét (igazolt külföldi munkavégzés, igazolt külföldi tartózkodás, közvetlen családtagok látogatása, humanitárius célú utazások). Továbbá visszaállították a szárazföldi határellenőrzéseket, Portugália Spanyolországgal közös szárazföldi határán az átkelés csak teherszállítás, határ menti ingázók és mentőautók számára engedélyezett.

Az utazás kiinduló pontja szerint az országokat a következő kategóriába sorolták a 14 napos intervallumban 100 ezer lakosra jutó koronavírus esetszámot tekintve:

  • Korlátozás nélkül tudnak beutazni azon országokból, ahol az esetszám 150 eset/ 100 ezer lakos alatt van. Ide tartozik Finnország, Norvégia
  • Az indulás előtt, 72 órán belül elvégzett negatív PCR teszteredménnyel lehet beutazni azon országokból, ahol az esetszám 150 és 500 eset/100 ezer lakos között van ugyanez a mutatószám. Ide tartozik: Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Franciaország, Magyarország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Románia, Svédország, Svájc.
  • Azon országokból, ahol az esetszám 500 felett van 100 ezer lakosra vetítve, a beutazás csak negatív PCR teszt felmutatásával és 14 napos karantén teljesítésével lehetséges. A karantén alól kivételt (negatív teszt alól nem) csak akkor lehet tenni, ha létfontosságú utazásról van szó. éValamint az országot 48 órán belül elhagyja az utazó és ezt repülőjegy felmutatásával igazolja. Ide tartozik: Spanyolország, Írország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország.
  • Harmadik országokból csak az alapvető fontosságú utazások megengedettek.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy a kontinentális Portugáliától eltérően az Azori-szigeteken és Madeirán, a leszálláskor 72 óránál nem régebbi negatív teszteredménnyel kell rendelkezni, vagy a tesztet a repülőtéren végzik el. A részletes szabályozás megismerhető itt.

  • Utazásának megtervezése előtt javasoljuk, hogy keresse fel az Európai Unió weboldalát, ahol a közlekedési eszközökről, az utazási korlátozásokról, az egészségügyi és a közbiztonsági intézkedésekről talál információt.
  • A világ bármely országával kapcsolatban az alábbi oldalon találhat friss információt: Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak

(Forrás: Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top