Connect with us

Hírek

A párizsi Charles de Gaulle lett a legnagyobb forgalmú európai reptér

A párizsi Charles de Gaulle lett a legnagyobb forgalmú európai reptér

Míg tőlünk keletebbre a China Southern Airlines a világ legnagyobb légitársaságává avanzsált, addig a párizsi Charles de Gaulle lett a legnagyobb forgalmú európai reptér. 19,3 millió utassal kiütötte a London-Heathrow-t az első helyről.

A mostani rendkívüli helyzetben végre megtörtént az a váltás, amire többé kevésbé mindenki számított, a párizsi Charles de Gaulle légikikötő lett Európa legnagyobb gyűjtő-elosztó központja az induló és az érkező utasok számát tekintve. Szeptember végéig 19,3 millió utast kezelt, míg a londoni Heathrow reptér némiképp lemaradva, csak 19 milliót. A frankfurti és az amszterdami Schiphol repülőtér is hasonlóan gyorsan zárkózik fel.

John Holland-Kaye, a Heathrow Airport Ltd. vezérigazgatója korábban már figyelmeztette a brit kormányt, hogy túl lassan vezeti be a karantént kiváltó tesztelési lehetőséget, más európai országokkal szemben. A Heathrow utasforgalma például 68,9 százalékkal csökkent az előző évihez viszonyítva. Bevételei pedig 59 százalékkal estek vissza. Az üzemeltető cég közel másfél milliárd angol font adózás előtti veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.

A legnagyobb brit repülőtér menedzsmentje azonban még így is azt állítja, hogy a következő 12 hónapra elegendő készpénz áll rendelkezésre, még az értékesítés teljes elvesztésével járó extrém forgatókönyv esetén is – írja a Denník E. A prognózis szerint a Heathrow 22,6 millió utassal zárja az idei évet, jövőre pedig 37,1 millióval számolnak, ami több mint 50 százalékos visszaesés a 2019-es 80,8 millióhoz képest.

Akciós repjegyek Párizsba


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top