Connect with us

Hírek

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern Airlines a világ legnagyobb légitársaságává avanzsált, az amerikai Delta és American Airlines légitársaságok fölé emelkedett. A kínai légitársaság mintegy kiaknázta a légi közlekedésben tapasztalható globális visszaesését és megszerezte az első helyet azzal, hogy a belföldi járataira koncentrált.

Úgy tűnik, hogy míg az európai országok többsége folyamatos szigorításokat kénytelen bevezetni, addig Kína már javában talpra állt. Míg a nagy légitársaságok világszerte drasztikusan csökkentették működési kapacitásukat, addig a China Southern a csúcsra futtatta magát, az OAG szerint a China Southern tervezett kapacitása október 26-án 2 580 529 volt, megelőzve ezzel a nagy amerikai óriást az American Airlines-ot és a Deltát. Érdekes módon ez a szám csak 10% -os csökkenést jelent a COVID-19 előtti kapacitás tekintetében. Más kínai légitársaságoknak, mint a China Eastern Airlines-nak, valamint az Air China-nak szintén sikerült a lehetetlen, megközelítették a COVID-19 előtti szintet.

A megtérülő kulcsfontosságú stratégiai döntések mellett azonban, számos külső tényező is igazodott a China Southern Airlines csúcsra jutásához – írja a Simpleflying. Az American Airlines kapacitása például, januárban még meghaladta a 4,8 milliót.

China Southern

Nem titkolt tény, hogy a kínai légitársaság már régóta törekszik arra, hogy a világ legnagyobb légitársaságává váljon. A China Southern nemzetközi és vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke, Wu Guoxiang a South China Morning Post interjúban például így ismertette a légitársaság céljait:

„Három-öt év múlva mi leszünk a legnagyobbak a világon. Rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy úgy működjünk, ahogy szeretnénk.”

A légitársaság a csúcson marad?

A kínai légitársaságok kezdetben a koronavírus-járvány teljes terhét viselték, mivel kvázi Kína számított a járvány epicentrumának, február közepére a járatok 80% -át törölték. Szeptember elejére azonban, a kínai piac új erőre kapott, a Reuters hírügynökség szerint Kínában az év kilencedik hónapjában 371 ezer járat közlekedett belföldi forgalomban, ez pedig 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Hogy azonban a légitársaság továbbra is a csúcson marad-e, az még várat magára, mivel azonban az észak-amerikai piacon továbbra is csökken a kapacitás, a China Southern a következő néhány hónapban még a világ legnagyobb légitársaságaként tevékenykedhet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Ingyenes belépő a Jövő Múzeumába: fedezd fel Emirates repjegyeddel Dubaj legszebb látnivalóját https://t.co/WuioXdKjf6Mennyi ideje jött ki ez a hír? 27 perc
NAP AJÁNLATA: nyaralj Dubajban Budapestről 118 900 Ft-tól https://t.co/B2P3HeP9anMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
WizzAir új járatok: Sharm El Sheikh és Koppenhága Budapestről https://t.co/f0WDDSb1rSMennyi ideje jött ki ez a hír? 22 óra
13 tengerpart, amelyekkel Mauritius teljesen elvarázsol https://t.co/febTRLxcN2Mennyi ideje jött ki ez a hír? 1 nap
Utazz Athénba, az istenek hazájába már 24 860 Ft-tól https://t.co/wMu5QCGjpIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Gaudí nyomában – ismerd meg az építész barcelonai remekműveit! https://t.co/XfS2aaJdvfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Az Emirates 24 év után először változtatta meg a gépek külsejét https://t.co/xUvmKohATcMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Csodák, fűszerek és adrenalin: 6 dolog, amit ki kell próbálnod Mauritiuson https://t.co/3x83Yd0PxfMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Thaiföld 144 900 Ft-tól! Repülj Athénból a főszezonban https://t.co/dKtEWAQrdqMennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
NAP AJÁNLATA: Last minute Ras Al Khaimah all inclusive ellátással 418 400 Ft-tól https://t.co/vjDMVHP3T4Mennyi ideje jött ki ez a hír? 5 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top