Connect with us

Hírek

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern Airlines a világ legnagyobb légitársaságává avanzsált, az amerikai Delta és American Airlines légitársaságok fölé emelkedett. A kínai légitársaság mintegy kiaknázta a légi közlekedésben tapasztalható globális visszaesését és megszerezte az első helyet azzal, hogy a belföldi járataira koncentrált.

Advertisement

Úgy tűnik, hogy míg az európai országok többsége folyamatos szigorításokat kénytelen bevezetni, addig Kína már javában talpra állt. Míg a nagy légitársaságok világszerte drasztikusan csökkentették működési kapacitásukat, addig a China Southern a csúcsra futtatta magát, az OAG szerint a China Southern tervezett kapacitása október 26-án 2 580 529 volt, megelőzve ezzel a nagy amerikai óriást az American Airlines-ot és a Deltát. Érdekes módon ez a szám csak 10% -os csökkenést jelent a COVID-19 előtti kapacitás tekintetében. Más kínai légitársaságoknak, mint a China Eastern Airlines-nak, valamint az Air China-nak szintén sikerült a lehetetlen, megközelítették a COVID-19 előtti szintet.

A megtérülő kulcsfontosságú stratégiai döntések mellett azonban, számos külső tényező is igazodott a China Southern Airlines csúcsra jutásához – írja a Simpleflying. Az American Airlines kapacitása például, januárban még meghaladta a 4,8 milliót.

China Southern

Nem titkolt tény, hogy a kínai légitársaság már régóta törekszik arra, hogy a világ legnagyobb légitársaságává váljon. A China Southern nemzetközi és vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke, Wu Guoxiang a South China Morning Post interjúban például így ismertette a légitársaság céljait:

„Három-öt év múlva mi leszünk a legnagyobbak a világon. Rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy úgy működjünk, ahogy szeretnénk.”

A légitársaság a csúcson marad?

A kínai légitársaságok kezdetben a koronavírus-járvány teljes terhét viselték, mivel kvázi Kína számított a járvány epicentrumának, február közepére a járatok 80% -át törölték. Szeptember elejére azonban, a kínai piac új erőre kapott, a Reuters hírügynökség szerint Kínában az év kilencedik hónapjában 371 ezer járat közlekedett belföldi forgalomban, ez pedig 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Hogy azonban a légitársaság továbbra is a csúcson marad-e, az még várat magára, mivel azonban az észak-amerikai piacon továbbra is csökken a kapacitás, a China Southern a következő néhány hónapban még a világ legnagyobb légitársaságaként tevékenykedhet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Bangkok a főszezonban! Retúr repjegy Bécsből 209 900 Ft-ért https://t.co/8I8tbPxdPXMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Kiruccannál? Dubaj lett a világ legkeresettebb úti célja https://t.co/vT5InIPac0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Zanzibár Bécsből az Etihad légitársasággal 219 900 Ft-ért https://t.co/69O2ejoLFkMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
NAP AJÁNLATA: 4 napos utazás Dubajba 5* luxushotelben 219 900 Ft-tól https://t.co/9qpTT1FFQTMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 hét
Szicília kincsei – Palermo, Catania, Trapani https://t.co/uBBJ8VMDK8Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Málta minden belépési intézkedést eltörölt. Foglald le repjegyed 19 900 Ft-tól https://t.co/Wz9vzQl1SLMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Kora nyári tippek: az imádott olasz tengerpart https://t.co/ixNe8gzHZ0Mennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Cseréld le a tengert tóra! 7 gyönyörű nyaralás Európában https://t.co/BaXZvzPYhkMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Minden, amit tudnod kell a dubaji utazásod előtt (repjegyek, szállás, tippek) https://t.co/zljnsyhFKBMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
Szardínia retúrjegy Budapestről már 23 550 Ft-tól! https://t.co/HlhTI2ilivMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 hét
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top