Connect with us

Hírek

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern leelőzte az amerikai óriásokat

A China Southern Airlines a világ legnagyobb légitársaságává avanzsált, az amerikai Delta és American Airlines légitársaságok fölé emelkedett. A kínai légitársaság mintegy kiaknázta a légi közlekedésben tapasztalható globális visszaesését és megszerezte az első helyet azzal, hogy a belföldi járataira koncentrált.

Úgy tűnik, hogy míg az európai országok többsége folyamatos szigorításokat kénytelen bevezetni, addig Kína már javában talpra állt. Míg a nagy légitársaságok világszerte drasztikusan csökkentették működési kapacitásukat, addig a China Southern a csúcsra futtatta magát, az OAG szerint a China Southern tervezett kapacitása október 26-án 2 580 529 volt, megelőzve ezzel a nagy amerikai óriást az American Airlines-ot és a Deltát. Érdekes módon ez a szám csak 10% -os csökkenést jelent a COVID-19 előtti kapacitás tekintetében. Más kínai légitársaságoknak, mint a China Eastern Airlines-nak, valamint az Air China-nak szintén sikerült a lehetetlen, megközelítették a COVID-19 előtti szintet.

A megtérülő kulcsfontosságú stratégiai döntések mellett azonban, számos külső tényező is igazodott a China Southern Airlines csúcsra jutásához – írja a Simpleflying. Az American Airlines kapacitása például, januárban még meghaladta a 4,8 milliót.

China Southern

Nem titkolt tény, hogy a kínai légitársaság már régóta törekszik arra, hogy a világ legnagyobb légitársaságává váljon. A China Southern nemzetközi és vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke, Wu Guoxiang a South China Morning Post interjúban például így ismertette a légitársaság céljait:

„Három-öt év múlva mi leszünk a legnagyobbak a világon. Rugalmasságra van szükség ahhoz, hogy úgy működjünk, ahogy szeretnénk.”

A légitársaság a csúcson marad?

A kínai légitársaságok kezdetben a koronavírus-járvány teljes terhét viselték, mivel kvázi Kína számított a járvány epicentrumának, február közepére a járatok 80% -át törölték. Szeptember elejére azonban, a kínai piac új erőre kapott, a Reuters hírügynökség szerint Kínában az év kilencedik hónapjában 371 ezer járat közlekedett belföldi forgalomban, ez pedig 3,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Hogy azonban a légitársaság továbbra is a csúcson marad-e, az még várat magára, mivel azonban az észak-amerikai piacon továbbra is csökken a kapacitás, a China Southern a következő néhány hónapban még a világ legnagyobb légitársaságaként tevékenykedhet.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Kappadókia, léggömbözés török módra https://t.co/ZTxJuVqb8KMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
Válaszd ki, melyik Kanári-sziget a leginkább neked való! https://t.co/yHtfHCWZ9sMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
10 élmény, amit nem hagyhatsz ki Gran Canarián https://t.co/pTHWJgbjFJMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
HO-HO-HOOO! Mikulás napi HAPPY HOUR – wellness hétvégék 5000 forinttal olcsóbban https://t.co/JnfJMzVdOuMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Indonéziában egy év börtön járhat a házasságon kívüli szexért, a szabály a külföldiekre is vonatkozni fog https://t.co/qmIW6YbKOIMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Mallorca télen is csodálatos úti cél. Megmutatjuk, miért! https://t.co/wbP2yjKBdjMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
Sharm el Sheikh: 8 programlehetőség, amellyel te is kedvet kapsz hozzá! https://t.co/4Rg2GvCSYOMennyi ideje jött ki ez a hír? 3 nap
A téli Izland 13 tüneményes ajándéka https://t.co/LaZUsf5hsZMennyi ideje jött ki ez a hír? 6 nap
Abu Dhabi a főszezonban most csak 68 950 Ft-tól https://t.co/mzthoCYThJMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
Irány a török Dalaman Pozsonyból most 14 895 Ft-tól! https://t.co/jffiQrO2zSMennyi ideje jött ki ez a hír? 7 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top