Connect with us

Hírek

NAPI HOPPÁ: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában

NAPI HOPPÁ: szellemvárosból őrületes turistamágnes, ez történik Kínában

Hogy hol érezheti magát abszolút biztonságban a turista? Kína megadta a választ. Szellemvárosból őrületes turistamágnes: a 11 millió lakosú Wuhan lett a leglátogatottabb város Kínában a Golden Week idején.

Kínában minden október első hete az Aranyhét körül forog. Az ország október 1-én ünnepli nemzeti ünnepét, és ennek apropóján valamennyien szabadságot kapnak. Ebben az egy hétben az emberek útra kelnek, meglátogatják a távol élő családtagjaikat, vagy csak turistáskodnak egy kicsit az országban. Idén, a 2020-as, aranyhét idején Kína 637 millió belföldi turistát fogadott, ami 79%-os eredmény a tavalyihoz képest, összesen 466 milliárd jüan termelődött – adta hírül a Kínai Nemzetközi Rádió. Az adatok szerint a leglátogatottabb város Wuhan lett, az a hely, amely lényegében azzal került be a köztudatba, hogy innen robbant ki az a világjárvány, amely jelenleg másodszor is leállásra kényszeríti a világot, Európát legalábbis biztosan.

A Wall Street Journal a számadatokra hivatkozva azt írja, hogy a 11 millió lakosú város 18,8 millió turistát fogadott az október 1-től 8-ig tartó nemzeti ünnepe alatt. Ismételjük, 1 hét alatt 18,8 millió turista! A kínai források bosszúutazásként értelmezik a jelenséget, melynek kiváltó oka nemcsak a korábbi karanténidőszak vagy a város hihetetlen vonzereje, hanem a nemzeti büszkeség is.

Wuhan, koronavírus Kína, turistamágnes

A China Media Group ennek apropójából interjút készített Wu Zunyou-val, a kínai járványügyi központ járványtannal foglalkozó szakértőjével, aki egyebek mellett elmondta, hogy: „mivel a járványhelyzet folyamatosan javul, a kockázat alacsonyabb, a biztonsági tényező viszont nagyobb lesz, fokozatosan enyhíthetik a maximális befogadóképesség felső határát 75%-ról 90%-ra, 100%-ra.”

Az Aranyhéttől eltekintve, az airportal.hu a Reuters hírügynökségre hivatkozva, nemrégiben számolt be arról, hogy: Kínában már több a belföldi járat, mint tavaly ilyenkor. Úgy tűnik, hogy míg az európai országok többsége folyamatos szigorításokat kénytelen bevezetni, addig Kína már lábra állt. De mit gondoltok ti? Írjátok meg nekünk.

Ez is érdekelhet: Bevállalnád? Rémálomba illő otthonok Kínában

(Forrás: https://spabook.net/, airportal.hu)

A teljes cikk elérhető az új REPJEGYKIRALY alkalmazásban is! Az app értesítést küld a legkedvezőbb ajánlatokról, figyelemmel kíséri az utazás világának történéseit, cikkeinket internetkapcsolat nélkül is elérhetik a letöltők. Az alkalmazás kompatibilis mind az iPhone, mind az Androidos telefonokkal.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top