Connect with us

Magazin

Hordozd a tenyereden a francia fővárost! Párizs legszebb kilátásai

Hordozd a tenyereden a francia fővárost! Párizs legszebb kilátásai

Legyünk őszinték, Párizs egy olyan város, ahol nem nehéz képeslapba illő kilátásokba botlani. Akár a folyó mentén sétálva nézelődsz, akár egy tetőtéri bárból egy koktél szürcsölése közben gyönyörködsz, akár az Eiffel-tornyot csodálod meg egy arra néző kávézóból… a francia főváros egyszerűen nem tud csalódást okozni. Mégis, mutatunk egy összefoglalót azokról a helyszínekről, ahonnan állítólag a legszebb kilátások nyílnak Párizs városára.

Eiffel-torony

Párizs ikonja, amely miatt napi több ezer turista özönlik a városba. Bár a tornyot lentről megcsodálni is hatalmas élmény, mégis, az Eiffel-toronyból nyíló kilátás egyfajta kötelező klasszikus. Több lehetőség közül is választhatsz: a csúcsra kényelmesen, lifttel is feljuthatsz, vagy akár lépcsőzhetsz is. Azt javasoljuk, érdemes erőt venned magadon és a kevésbé kényelmes utat, a lépcsőzést választanod. Nemcsak hogy így a jegy jóval olcsóbb, de rengeteg időt is megtakaríthatsz, hiszen a lifthez jellemzően nagyon hosszú sor áll. A jegy ára attól is függ, melyik emeletre szeretnél feljutni. Természetesen ajánlatos online jegyet vásárolnod, így még több időt spórolhatsz. Remek kilátást nyújt a közvetlenül a torony alatt található parkra is, ahol érdemes megpihenned a megannyi lépcsőzés után.

Trocadero

A legnépszerűbb pont az Eiffel-torony megfigyeléséhez. A turisták tömege ellenére a francia főváros egyik legszebb helyszíne. Bájos nappal és éjszaka is, amikor a torony gyönyörűen világít. A tipikus utcai árusok és művészek pedig megfelelő hangulatot kölcsönöznek a helynek. Lejjebb egy park található, rengeteg paddal – innen szintén gyönyörű a kilátás, s turistából is már kevesebb van.

Galeria Lafayette

Párizst akár egy bevásárlóközpont tetejéről is megtekintheted! Nemrég építettek egy gyönyörű teraszt a Galeria Lafayette csúcsára, ahonnan valóban pazar a kilátás. A terasz a főépület 7. emeletén található, s pontosan a Galeries Lafayette Paris Haussmann épületéről van szó – ez nagyon fontos információ, hiszen Párizsban elég sok ilyen bevásárlógaléria van.

Diadalív

A híres Diadalív is 360°-os kilátással jutalmazza látogatóit. Látni fogod a La Defence egy részét és Párizs több híres ikonját. A nagyszerű benne az, hogy 25 éves korig a belépés ingyenes (ez az európaiakra vonatkozik), a normál jegy ára pedig 13 euró. A jegyet ismét csak érdemes előre, online megvásárolnod.

Sacré Cœur-bazilika

Állítólag az egyik legjobb hely egy romantikus párizsi naplementéhez. Sajnos elég sok turista van tisztában ezzel, így biztosan nem leszel egyedül. A Sacre Coeur az egyik legnépszerűbb látnivaló, s szinte folyamatosan hemzseg a turistáktól.

La Grande Arche

Közvetlenül a modern La Defence kerületben rejlik. Lifttel pár másodperc alatt feljuthatsz a kilátóhoz, ahonnan az egész francia főváros belátható. Különösen szép kilátást nyújt a Diadalívre. A jegy ára 15 euró, 17 éven aluliak számára pedig csak 7 euró. Az ár tartalmazza az itt megrendezett időszakos kiállításokra való belépést is.

Séta a Szajna mentén

Bármelyik oldalon, bármelyik irányba is indulsz, a Szajna menti sétát nem szabad kihagynod Párizsban. Az Eiffel-torony szinte végigkísér utadon, s a kilátás minden évszakban képeslapba illő. A folyó két partját több híd is összeköti, említésre méltó a III. Sándor híd.

Óriáskerék a Place de la Concorde-on

Remek alternatíva egy klasszikus, óriáskerekes kilátás, amely májustól novemberig üzemel. A jegy 8 euróba kerül.

Akciós repjegyek Párizsba:


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
To Top