Connect with us

Magazin

Három éjszaka Párizsban: nem elég látni az Eiffel-tornyot! (tippek egy király utazáshoz)

Három éjszaka Párizsban: nem elég látni az Eiffel-tornyot! (tippek egy király utazáshoz)

Egyesek szeretik, mások utálják. Bár a világ egyik leglátogatottabb városáról van szó, éppen ez teszi Párizst kissé ellentmondásossá. Nem könnyű kihozni a maximumot a kultúra, a történelem és a lenyűgöző építészet hatalmas tárházából. Ha azonban jól megtervezed a hosszú hétvégédet, teljesen megmenekülhetsz a metropolisz forgatagától. A negatívumokra meg egyszerűen nem marad időd. Olvasd el két és fél napos útitervünket, amely segít abban, hogy beleszeress a városba!

Most igazán verhetetlen áron látogathatod meg a francia fővárost. Vásárolj olcsó repülőjegyeket még ma, vagy válassz csomagajánlataink közül.

Első nap

Miután a késői órákban megérkezel Párizsba, érdemes egyből pillantást vetned a Monmarte negyedben található Sacré Coeur-bazilikára (Szent Szív-bazilika). Sötétben a templom varázslatos hangulatot áraszt, s a város legmagasabb pontjáról az éjszakai párizsi kilátás remek kezdet. A bazilika késő estig nyitva tart, így belülről is megcsodálhatod. Egy hatalmas, mozaikkal díszített mennyezet és a világ egyik legnagyobb, 16 tonnás harangja rejlik benne.

Szent Szív-bazilika

A bazilika után vedd az irányt a közeli Place du Tertre-hez. Bár hatalmas emlékmű nem vár rád, ez mégis egy kivételes tér. A 20. század elején olyan művészek éltek és alkottak itt, mint Picasso, Renoir, Van Gogh és Dalí. Ma az utcai művészek őrzik a modern művészet egykori mekkájának hagyományát. A téren árulják munkáikat, vagy akár portrét is készítenek rólad. Ügyelni kell azonban az árra és a minőségre.

Place du Tertre

Fejezd be első estédet az egyik helyi étteremben vagy borozóban. Monmarte környékén számos bár is található, ahol a turisták helyett helyiekkel találkozhatsz. Csak át kell sétálnod a rejtett kis utcácskákon.

Monmarte utcácskái

Második nap

Az Eiffel-torony a város ellentmondásos szimbóluma. A korabeli zseniális építészeti munkásság jelentősége különösen a háború idején mutatkozott meg. Kinézete azonban nem tetszett mindenkinek. Ennek ellenére továbbra is a város szerves része és legikonikusabb látnivalója. Gyönyörű kilátás nyílik a környékre is. Ha nem bírod kivárni a liftet, de habozz és lépcsőzz fel! Egyáltalán nem vészes.

Eiffel-torony

Párizsban, a világhírű művészek otthonában több tucat nagyszerű galéria és múzeum található. Nincs értelme, hogy mindet megpróbáld belesűríteni egyetlen hétvégébe. Ki kell választanod a számodra legjobbakat. Az ismertebb múzeumokat és műemlékeket érdemes kora reggel felkeresned, a hosszú sorban állás elkerülése érdekében. Az Eiffel-toronytól menj az Orsay Múzeumba. A belső tere már maga egy élmény, amely az egykori vasútállomásból lett átalakítva. Megtalálod itt Van Gogh, Monet, Manet és Renoir impresszionista és posztimpresszionista munkáinak híres gyűjteményét. A hatalmas, élettel teli festmények még azoknak is lekötik a figyelmét, akik nem sorolják kedvenc élményeik közé a művészetet.

Orsay Múzeum

Ezután sétálj a Szajna mentén a Pont Neuf-hoz (Új Híd). Mindenképpen érdemes egy pillantást vetned rá, hiszen ez a legrégebbi párizsi híd 1578-ból, amely a folyó jobb és bal partját kötötte össze. Ez egyben Európa egyik legrégebbi gyalogútja is. Fehér színe és az egész stílusa az építése idején atipikusnak számított.

Pont Neuf

Egy kis öröm a könyvek szerelmeseinek a közeli Shakespeare & Co. üzlete – egy gyönyörű könyvesbolt, amelynek lelke is van. 1951-ben nyitották meg. Több száz nagyszerű szerző könyveit találod meg itt. Előfordulhat azonban, hogy hatalmas tömeg fogad a boltban. Szokatlan, hangulatos beltere miatt is nagyon keresett.

Shakespeare and Co.

Harmadik nap

Végre itt az idő, hogy a Louvre-be menj! Természetesen egy-két képet kötelező készítened az üvegpiramis előtt. A világ legnagyobb művészeti múzeuma több ezer gyöngyszemet rejt, de mi sejtjük, melyikre vagy igazán kíváncsi. Mona Lisa azonban egy nagyon „keresett hölgy”, így nehéz átlátni a turisták rengetegén. A világ legdrágább festményének értéke ma körülbelül 700 millió dollár. Ezen kívül a múzeumban megtalálod a görög, római és mezopotámiai művészet lenyűgöző gyűjteményeit is.

Louvre Museum

A Saint-Chapelle (Szent Kápolna) sokkal kisebb, de nem kevésbé értékes történelmi múlttal rendelkező kincs. A kápolna a gótikus építészet lenyűgöző példája. Érdekes célból épült: IX. Lajos király azért építtette, hogy elrejtse Jézus töviskoronáját. Belül a világ egyik legnagyobb, 13. századi ólomüveg kollekciója varázsol majd el.

A Sainte-Chapelle belső tere

Párizs védőszentjének tiszteletére épült, ma Marie-Curie Sklodowska és Victor Hugo maradványait őrzi: a monumentális Pantheon kötelező látnivaló párizsi utazásod során.

Pantheon

Zárd le utolsó előtti napodat a Diadalív (Arc de Triomphe) meglátogatásával, amely a világ legnagyobb körforgalmának közepén található. Érdemes felmenned a tetejére is, hogy megcsodálhasd az onnan nyíló pazar kilátást, beleértve a híres Champs-Élysées-t, Párizs legrangosabb és legszélesebb utcáját.

Arc de Triomphe

Negyedik nap

Ha korán kelsz, még győzheted a Palais-Garnier-t a repülésed előtt. Ez Európa legnagyobb színháza, amely neobarokk, s az építész által „III. Napóleon stílusnak” nevezett stílusban épült. Lenyűgöző lépcsők, összefonódó folyosók, bronz mellszobrok és csodálatos mennyezet kombinációja minden színházrajongót (és nem rajongót is) elvarázsol.

Palais Garnier

Végül pedig nem hagyhatjuk megemlítés nélkül a Notre Dame-ot, a gótikus remekművet, amelyet nemrégiben tűz károsított meg. A 12. században épült katedrális jelentős átépítésre vár, így jelenleg zárva tart a látogatók előtt.


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top