Connect with us

Hírek

Olaszország: több városka csatlakozik az “Otthonok 1 euróért” kezdeményezéshez

Olaszország: több városka csatlakozik az “Otthonok 1 euróért” kezdeményezéshez

Egy euróért házat venni a világ egyik legvágyottabb országában olyan lehetőségnek hangzik, amit senki sem szeretne kihagyni. Talán épp ezért dönt úgy egyre több olaszországi település is, hogy mintegy bízva a sikerben, csatlakozik az “Otthonok 1 euróért” programhoz.

Advertisement

Az elmúlt egy-két évben számos olasz régió ajánlott fel egy eurós vételárért házakat abban a reményben, hogy ezzel felpezsdíthetik a haldokló közösségeket. A program legújabb résztvevője Olaszország legkisebb régiójában, az Aosta-völgyben található, mely 2 és fél órára fekszik Milánó városától, közel a svájci határhoz. Az Oyace nevű kis falunak alig több mint 200 lakosa van, de remek túrázóhelyeket és csodás síelési lehetőséget kínál, ha éppen nem a ház felújításon dolgoznánk.

Az önkormányzat már azt is bejelentette, hogy a felújítási költségekbe is beszáll. Az új háztulajdonosoknak vissza nem térítendő 25 000 eurót szánnak. A kikötés mindössze annyi, hogy ebből az összegből 10 000 eurót energiahatékonysági fejlesztésekre kell felhasználni. Mindemellett az új lakosoknak három évig az ingatlanadó és egyéb más közüzemi díjak miatt sem kell aggódniuk. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy ezek a házak általában eléggé romos, lelakott épületek, amelyekre nagyon is ráfér a felújítás, ha lakni is szeretnénk bennük, a 25 000 euró nem is tűnik olyan nagy segítségnek…

Olaszország otthonok 1 euró

Mindenesetre a falu önkormányzatánál már sokkal többen jelentkeztek, mint azt bárki várta volna, de jelenleg még nem választották ki a licitálásra szánt otthonokat. A helyreállításra szoruló épületeket még vizsgálják, de nemsokára megszületik a döntés.

(Forrás: Lonely Planet)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kattintson a megjegyzésre

Kedvezmények

Röphírek

Utazási hírek és ajánlatok

Hova utazhatunk: friss ajánlások és tilalmak (COVID-19) https://t.co/9IIXnXmwkXMennyi ideje jött ki ez a hír? 17 óra
“Dubaj ura a helyzetnek” – továbbra is biztonságos úti cél, foglalj repjegyet most 90 188 Ft-tól! https://t.co/57D04qq1n5Mennyi ideje jött ki ez a hír? 18 óra
10 hely, ahol a könnyűbúvárkodás igazi élmény https://t.co/s6zkaET4FEMennyi ideje jött ki ez a hír? 19 óra
NAP AJÁNLATA: Húsvét Dominikán? Egzotikus nyaralás 142 046 Ft-tól! https://t.co/2mhb6uNi9KMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
Cári emlékvonat indul Jekatyerinburg és Alapajevszk között https://t.co/qXpm5ezHJRMennyi ideje jött ki ez a hír? 20 óra
NAPI HOPPÁ: Ezer darab hajóutat sorsol ki a Virgin Voyage https://t.co/OE3o4tGzxtMennyi ideje jött ki ez a hír? 21 óra
Kedvezményt kapnak a Wizz Air utasai a reptéri COVID-tesztközpontban https://t.co/dScJC9cY3jMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
10 különböző úti cél a kalandvágyóknak https://t.co/dVOLXrZQ47Mennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Élmények a világ körül: Alaszka repjegyek 139 900 Ft-ért! https://t.co/ySAC4hcGAQMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
Hawaii-szigetek bomba áron, retúrjegyek 119 900 Ft-tól https://t.co/f2hcQcDCYNMennyi ideje jött ki ez a hír? 2 nap
1 2 3 5

Mai kedvencek

Ajánljuk:

Advertisement
Advertisement
To Top