Connect with us

Hírek

Szeptember végétől csak teljes oltással lehet belépni az éjszakai bárokba Angliában

Szeptember végétől csak teljes oltással lehet belépni az éjszakai bárokba Angliában

Angliában szeptember végétől csak azok látogathatják az éjszakai szórakozóhelyeket, akik igazolni tudják, hogy a koronavírus elleni oltás mindkét adagját megkapták.

Bár a brit kormány terveinek megfelelően megszűnt a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt utolsó jogi korlátozások zöme Angliában, szeptember végétől csak teljes oltással lehet belépni az éjszakai bárokba Angliában.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója a hétfő esti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az éjszakai bárok és más hasonló létesítmények a koronavírus „szuperterjesztőivé” válhatnak, mivel ezeken a helyeken rendszerint sokan tartózkodnak egymás szoros közelségében. Kate Nicholls, a brit vendéglátóipar legnagyobb érdekképviseleti szervezete, a UK Hospitality vezetője a BBC rádiónak nyilatkozva „a szakmát ért pörölycsapásként” jellemezte a kormány tervét.

Belépési feltételek az Egyesült Királyságba 

Az egyes országokat piros, sárga és zöld kategóriába sorolják, és az egyes színkategóriákhoz különböző szintű beutazási korlátozásokat kapcsolnak a legenyhébb tesztelési kötelezettségtől a házi karanténon keresztül a karanténhotelig. Magyarország jelenleg a sárga kategóriába tartozik, amelyre vonatkozó egyes beutazási feltételeket a lentiekben ismertetjük.

  • Tesztelési kötelezettség van? Igen, beutazás előtt és után is. (Az utazás előtt legfeljebb 72 órával készített PCR-tesztet, illetve az angliai érkezésük utáni második napon koronavírustesztet kell elvégeztetniük a sárga kategóiába sorolt országokból érkezőknek.)
  • Kell-e regisztrálni? Igen. Az Egyesült Királyságba történő érkezés előtti 48 órában el kell végezni a regisztrációt egy online felületen, ami ide kattintva érhető el . Felhívjuk a figyelmet, hogy az online regisztráció megtörténtének visszaigazolását – akár mobiltelefonról – legkésőbb a belépésnél be kell tudni mutatni, de akár már a légitársaság is kérheti. 
  • Oltási kötelezettség van? Nincs, de ugyanígy a beoltottság sem mentesíti a külföldről beutazókat semmilyen beutazási feltétel teljesítése alól.
  • Karanténkötelezettség? Az új szabályok értelmében július 19-től nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Nagy-Britanniában élő utazóknak, akik a sárga kategóriába sorolt országokból térnek vissza Angliába, és megkapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

Kedvezményes repjegyek

Angliában

(Forrás: MTI)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 3 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 3 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
Kérjük, értékelje ezt a cikket.
Kattintson a megjegyzésre
To Top