Connect with us

Hírek

Feloldják a maradék korlátozások többségét Angliában

Feloldják a maradék korlátozások többségét Angliában

Július 19-től feloldják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét Angliában, de továbbra is javasolják egyes elővigyázatossági ajánlások betartását, például maszkok viselését zsúfolt beltéri helyszíneken.

A brit kormány a múlt hónapban az eredeti, június 21-i időpontról négy héttel későbbre halasztotta az angliai jogi korlátozások megszüntetését, azzal a céllal, hogy az oltási kampány lépést tudjon tartani a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns terjedési ütemével. Július 19-től azonban feloldják a járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévő utolsó jogi korlátozások nagy többségét Angliában. A kormány a korlátozások feloldása után is javasolja – bár a továbbiakban nem teszi kötelezővé – a maszkok viselését a sokak által látogatott zárt közösségi helyiségekben.

A brit kormány célkitűzése az, hogy július 19-ig, vagyis jövő hétfőig, az utolsó korlátozások feloldásának napjáig a teljes brit felnőtt lakosság – hozzávetőleg 52,7 millió ember – megkapja az első oltási dózist, szeptember közepére pedig minden felnőttnek mindkét oltási adagot beadják.

Belépési feltételek az Egyesült Királyságba 

Az egyes országokat piros, sárga és zöld kategóriába sorolják, és az egyes színkategóriákhoz különböző szintű beutazási korlátozásokat kapcsolnak a legenyhébb tesztelési kötelezettségtől a házi karanténon keresztül a karanténhotelig. Magyarország jelenleg a sárga kategóriába tartozik, amelyre vonatkozó egyes beutazási feltételeket a lentiekben ismertetjük.

  • Tesztelési kötelezettség van? Igen, beutazás előtt és után is. (Az utazás előtt legfeljebb 72 órával készített PCR-tesztet, illetve az angliai érkezésük utáni második napon koronavírustesztet kell elvégeztetniük a sárga kategóiába sorolt országokból érkezőknek.)
  • Kell-e regisztrálni? Igen. Az Egyesült Királyságba történő érkezés előtti 48 órában el kell végezni a regisztrációt egy online felületen, ami ide kattintva érhető el . Felhívjuk a figyelmet, hogy az online regisztráció megtörténtének visszaigazolását – akár mobiltelefonról – legkésőbb a belépésnél be kell tudni mutatni, de akár már a légitársaság is kérheti. 
  • Oltási kötelezettség van? Nincs, de ugyanígy a beoltottság sem mentesíti a külföldről beutazókat semmilyen beutazási feltétel teljesítése alól.
  • Karanténkötelezettség? Az új szabályok értelmében július 19-től nem kell karanténba vonulniuk azoknak a Nagy-Britanniában élő utazóknak, akik a sárga kategóriába sorolt országokból térnek vissza Angliába, és megkapták meg a koronavírus elleni vakcinát.

Kedvezményes repjegyek

Angliában

(Forrás: MTI, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top