Connect with us

Hírek

Olaszország: a tömegközlekedési eszközökre csak Covid-igazolvánnyal lehet felszállni

Olaszország: a tömegközlekedési eszközökre csak Covid-igazolvánnyal lehet felszállni

Az olasz kormány bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a tömegközlekedési eszközökre is csak Covid-igazolvánnyal lehetséges a felszállás. Ide tartoznak a repülők, buszok és még a kompok is.

Mint arról korábban beszámoltunk: Olaszországban augusztus hatodikától vakcinaigazolványt vezettek be, melynek értelmében csak a beoltottak léphetnek be az éttermekbe, múzeumokba, színházakba, edzőtermekbe. Az olasz kormány ezzel a lépéssel akarja felpörgetni az oltási kampányát.

„Más európai országokban magasabb a fertőzések száma, mint nálunk. De tudjuk, hogyha most nem reagálunk, akkor minket is elér a fertőzések növekedése. Ha nem intézkedünk időben és megfelelően, úgy Olaszországba is megérkezik az, ami most Franciaországban, Angliában, Spanyolországban történik” – nyilatkozta akkor Mario Draghi miniszterelnök.

Az olasz kormány most bejelentette, hogy szeptember 1-jétől már a tömegközlekedési eszközökre is csak Covid-igazolvánnyal lehetséges a felszállás. Ide tartoznak a repülők, buszok és a kompok is.

Covid-útlevél vagy zöldigazolvány azoknak jár, akik megkapták legalább az első adag oltást, vagy az elmúlt 48 órában végzett PCR vagy antigén tesztjük negatív lett. De azok is jogosultak a dokumentumra, akik az elmúlt hat hónapban épültek fel a koronavírusból. Az olasz hatóságok jelenleg csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen vakcinákat fogadják el.

Emelett egy úgynevezett ABC-rendszert is kialakítottak, amellyel az egyes országok járványügyi helyzetét rangsorolják majd a továbbiakban. Az A és B listára azok az országok kerülnek, ahol a járvány enyhe, az A listás országokból nincs belépési korlátozás. Jelenleg egyetlen ország sem tartozik egyik, említett kategóriába sem!

Olaszország

Kedvezményes repjegyek Olaszországba

Belépési feltételek Olaszországba

Olaszország május végén hivatalosan megnyitotta határait a turisták előtt, az akkori rendelkezések értelmében azonban még nem fogadták el az oltási igazolásokat. Az Európai Unióban július elsejétől bevezetendő digitális covid-igazolvány életbe lépésével azonban Olaszország eltörölte a külföldről érkezőkkel szembeni korlátozásokat.

Az Európai Uniós országból az alábbi személyi kör léphet korlátozás nélkül Olaszország területére:

  • Covid-oltási igazolás birtokosa, amennyiben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elismert vakcina második beadását követően legalább 14 nap telt el; 
  • azon személy, aki hitelt érdemlően igazolja, hogy a COVID-19 betegségen esett át és a hatóságilag előírt karanténidőszakot letöltötte;
  • 48 óránál nem régebbi negatív antigén/PCR teszt birtokosai. 
  • Emellett minden egyéni utazás esetén a beutazó, csoportos utazás esetén a csoport/család egy tagja köteles a következő hivatkozáson található adatlapot kitölteni, még a beutazás előtt.

A fentiek igazolásához használható az európai uniós egységes zöldigazolvány formai keretén kívül bármilyen egyéb, uniós tagállami hatóság által angol, francia, spanyol vagy olasz nyelven kiállított papír vagy elektronikus formátumú igazolás. A fenti dokumentumok egyikével sem rendelkező személy olaszországi belépését követően 10 napos hatósági karantén és járványügyi megfigyelés alá kerül, mely 10 nap elteltével kötelező a PCR/antigén teszt elvégzése.

(Forrás: Travelo, Konzuli Szolgálat)


Különleges kedvezmények olvasóink számára!

  • 7 000 Ft engedmény repülőjegyeinkből - Töltsd le az új alkalmazásunkat (androidos okostelefonnal és iPhone-nal egyaránt kompatibilis).. Válaszd ki a repülőjegyed az akciós repjegyek kínálatából vagy kattints át a foglalásra közvetlenül valamelyik cikkből – természetesen az alkalmazásunkon keresztül. A foglalás fizetés lépésben másold be a SPOROLJ kedvezménykódot, és 7 000 Ft-tal olcsóbban foglalhatsz!
  • Autóbusz a reptérre? Mi a Flixbus járatait ajánljuk! ingyenes Wi-Fi, légkondi, megálló közvetlenül a repülőtéri terminál mellett. Budapest – Bécs útvonalon napi hatszor közlekednek.
  • Autóbérlés a Pelikan.hu oldalon! Válaszd ki a kívánt úti célt, hasonlítsd össze az árakat, majd válassz egy kocsit. A megrendelt autót máris felveheted a reptéren. Bizony, barátok vagyunk a Rentalcars.com-mal.
5/5 - (1 vote)
Kattintson a megjegyzésre
To Top